AutoCAD for Mac General

Reply
*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,655
Registered: ‎11-06-2003
Message 11 of 24 (884 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

02-16-2013 06:50 AM in reply to: tgcsfo

Nothing has changed: the MAC interface is created for MAC users, not WIndows users.

Did you not do any type of field testing before jumping platforms?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
tgcsfo
Posts: 7
Registered: ‎02-07-2012
Message 12 of 24 (880 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

02-16-2013 12:10 PM in reply to: pendean

All the other software I've used is it pretty similar. AutoCAD is the only one that is vastly different.  For example Adobe products seem identical.  Up until now I've been running everything on Mac, except AutoCAD which I run in Parallels.  The only problem with that is that Paralles doesn't support upgrades to keep up with Mac OS, they make you pay for each upgrade.  BTW it wasn't my choice to switch, everyone here switched.  

 

Not to be whiney but judging from the many threads about htis problem across the internet, it's not like I'm alone in my frustration.  It's not just the ribbon, I actually don't mind that, it's that many of the tool options are different, names of functions have changed, location of tools, etc.  Remember that many people run one system at home and another at work (that's how I got into this mess).  When using AutoCAD on both platforms, it's a struggle to do the same tasks in such very different ways.  Considering that this is a professional tool, and that people change jobs fairly frequently, it is not practical for there to be such differences.  You could work in a PC office for years and find youself struggling to use a program you used to know very well when you get hired to work in an office that runs Mac.  In this economy it's not very practical for people to say "yeah, I'd really love this job, but I'm a PC AutoCAD user so it will take me a few months to learn the Mac UI".  

 

In the words of Guido the killer pimp "...you look like a smart kid. I'm going to tell you something I'm sure you'll understand. You're having fun now, right? Right, Joel? The time of your life. In a sluggish economy, never ever f&*^ with another man's livelihood. Now, if you're smart, and I hope you are, you're not gonna make me come back here."

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,655
Registered: ‎11-06-2003
Message 13 of 24 (876 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

02-16-2013 12:29 PM in reply to: tgcsfo

"you" was intended for you, your company, your decision makers, anyone involved in the decision to switch: sounds like you need to complain to them and be heard and demand some serious training to make the transition less painful. That's a shortcomming of the company you work for unfortunately. You are just preaching to fellow end users here, so it's going nowhere for the most part.

 

The AutoCAD for MAC format is a very comfortable Mac-friendly interface created for MAC users needing access to AutoCAD, but not Windows users switching OS and wanting to keep the Windows interface. What other software vendors do is not relevant sadly since none of them own or write code for Autodesk.

 

As for commands missing or working differently, you forget that AutoCAD is Microsoft Windows Centric on the original platform and they had to unplug from there and tap into a world-class Unix-based hard-core OS like the MAC. Things changed, and they still struggle with other Windows-based abilities and porting them to MAC OS.

 

It is my personal opinion that if you really want to see the future of AutoCAD that we will all use regardless of OS, you need to jump on AutoCADWS. Totally different from either platform and most likely the only format we will all be using sooner than later.

 

Talk to your supervisor about getting proper training: you need it. They are denying you the key to their provided office tools.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
maxim_k
Posts: 3,631
Registered: ‎07-22-2010
Message 14 of 24 (864 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

02-17-2013 07:27 AM in reply to: tgcsfo

Hi,

 

I'm just curious: what do you mean by:


tgcsfo wrote:
... it's that many of the tool options are different, names of functions have changed,...

 


There are some features that are available only in AC for Mac, and a lot of features that not available in it in compare to the Windows version. But on Command line "level" this two AutoCADs are the same.


In case of differences between interfaces: do you want to complain about "wrong" position of window control elements (Close, Restore, Maximize) on Mac - they are on the left side (opposite to the right side on PC - Windows).

 

After all the problem of studying the "new" or "different" in using the software (and in any other case) is entirely dependent on the interests and needs of each user. For example for me it was interesting to know about the quote you provided in your post. It was not difficult for me to find out that the quote was from "Risky Business" movie, despite the fact that this movie has never been in Cinemas in my country (in Russia).

 

Maxim

 

 

 

Architect
MARSS

MacACAD | MARSS


*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,655
Registered: ‎11-06-2003
Message 15 of 24 (858 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

02-17-2013 09:34 AM in reply to: maxim_k

The quote I suspect is an attempt at what is referred to as a Straw Man Argument: probably well intentioned superficially but just not relevant at all :smileyhappy:

 

The OP is missing the point of his quote: his company (not Autodesk) made the switch and they either offer no training with their provided business tools, or he has not started training or asked for it yet, or his company has set the OP up to fail for some reason (which I can't believe at all but I thought I would add to the conspiracy theory LOL).

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 5,056
Registered: ‎10-12-2006
Message 16 of 24 (826 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

02-19-2013 07:53 AM in reply to: tgcsfo

You situation is not an uncommon one in business.  They can change software versions, or even brands, and you will need to adapt to a whole new interface on the fly, and sometimes without training.  With the rapid pace of software, hardware, and OS development (and marketing) thats not going to change.

 

Be adaptable.  Don't just learn the one program, learn how to learn to use any program.  It will not only future-proof your skills but make you a valuable asset for training other users and selecting future software.

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


Active Member
THDesign-CA
Posts: 9
Registered: ‎03-06-2013
Message 17 of 24 (710 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

03-06-2013 11:45 AM in reply to: dgorsman

I guess one doesn't become Elite expert for nothing. However, notwithstanding the fact that this situation is "not uncommon one in business" that doesn't make it right or desirable. Adopt, adapt, overcome or else are lofty slogans but this case looks like a disconnect ratrher than evolution.

 

Nevermind that the UI is entirely different but simple things that irk me to no end, like not being able to rename layouts from bottom ribbon palette (like you can from tabs on WIn), and still not able to rename them upon lauching a completely counter-intuitive window where you have to go to Help to find out that you cannot rename them even there, since for some reason they are created as Default layouts... this type of shortcomings are a serious no-no for a major brand software that comes with a hefty price.

 

I've spent 2 days on trying to figure out how to print black & white from a colored layout sheet with no success whatsoever. The printing dialogs are dismal compared to Acad for Windows, and Apple's own Ui, especially in ML is not helping either.

 

How does one pick, import or save as and print to a legacy .ctb or .stb file in that Page setup dialog... where are the options of doing that in the Page Setup or Print dialogs?

 

This being the 3rd incarnation of a commercial release (and not beta-testing anymore) I wish things would be more easier to find that exploring, adapting and overcoming at every step.

 

 

Terry Heard Designers
350 Lakeshore Road East · Suite 200
Oakville · ON · Canada · L6J 1J6
tel | 905.842.3131
*Expert Elite*
maxim_k
Posts: 3,631
Registered: ‎07-22-2010
Message 18 of 24 (699 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

03-06-2013 10:04 PM in reply to: THDesign-CA

Hi Marcel,

 

Most questions answered here:

 

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-for-Mac/AC-LT-2013-on-ML-Printing-Issues/td-p/3798029

 


THDesign-CA wrote:

Nevermind that the UI is entirely different but simple things that irk me to no end, like not being able to rename layouts from bottom ribbon palette (like you can from tabs on WIn), and still not able to rename them upon lauching a completely counter-intuitive window where you have to go to Help to find out that you cannot rename them even there, since for some reason they are created as Default layouts...

 


Yes, you are right: you can not rename Layouts from Status Bar, but if you are using QuickView Dialog Box ("a completely counter-intuitive window" as you call it) - you can freely to rename all Layouts (except Model) with context menu, or from additional menu at the top right of the dialog, or simply by selecting Layout name under the thumbnail of the Layout and correcting it.

Screen Shot 2013-03-07 at 9.56.18.png

 

 

Maxim

Architect
MARSS

MacACAD | MARSS


Active Member
THDesign-CA
Posts: 9
Registered: ‎03-06-2013
Message 19 of 24 (690 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

03-07-2013 09:19 AM in reply to: maxim_k

What would I do without you Maxm? :smileyhappy:

 

I'm in the process of setting up a Mac-bvased CAD station for an old school design client that does not understand why a prominent software company like Autodesk would take suh a wildly different approach in providing a Mac version of their mainstay Windows software.

 

Him, like me, based on our long time experience with companies that provide look alike cross-platform solutions, like Adobe and Nemetscheck (Vectorworks), are baffled by the unexpected appoach and quirky implementation of an otherwise quite nifty looking and elegant interface.

 

Problem is looks without substance or expected consistency from a major program are not of much value to people that have to produce drawings and meet client demands and deadlines for a living.

 

Best regards and lots of thank you's,

 

 

Marcel

Terry Heard Designers
350 Lakeshore Road East · Suite 200
Oakville · ON · Canada · L6J 1J6
tel | 905.842.3131
Active Contributor
gregory
Posts: 48
Registered: ‎08-12-2012
Message 20 of 24 (681 Views)

Re: Similar Windows Interface for AutoCAD Mac?

03-07-2013 11:03 AM in reply to: tjarolimek

I've been working with AutoCAD since version 14!  And I'm shocked when people refer to classic mode, are we really trying to go back to 1992!  or even earlier!  It's been 20 years!  

 

Imagine if we were still using cellular phones... the old motorola flip phones...  have we not evolved with other preferences...

 

THE NEW MAC INTERFACE IS SWEET!

 

plus who needs UI...  Try this hit Command 0, full screen baby!  If you need the command line then Command 3...

 

why take the time to look for buttons when you can simply use keyboard shortcuts that you can customize to your own liking.

 

I wonder if when we're workig on full size desk tablets people will still be asking for classic mode... hmmmm....

 

-G

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community