AutoCAD Structural Detailing General

Reply
New Member
Posts: 1
Registered: ‎10-04-2012
Message 1 of 2 (742 Views)

Problem with the autocad structural detailing 2013

742 Views, 1 Replies
10-04-2012 11:28 PM

Hi ..evry1....i am finding a problem with the ASD file...i have generated the beam reinforcement detail and then i need to do some additional work manually of increasing the no. of Tie bar and web bar.i found several problems---

1. The Manual entry does not show in 3D when we create 3D view of the element.

2. I have  created new reinforcement description style as per the standards from the setting menu and also done changes accordingly in the construction drawing setting...saved as new template and used it for structue element reinforcement but the automated structural elements does not take any of the settings.

3. The most frustating one....i modified the reinforcement description through modify tab....everytime the file autosaves ..it regenerates and comes to its intial position...all the modification gone after working for last 4 hrs..and  the dimension and reinforcement style which i deleted or modified comes again ..this repeats evrytime...and i dont find any soilution for it .......Kindly suggest if any1 finds a solution. ......

Valued Contributor
Posts: 69
Registered: ‎03-04-2010
Message 2 of 2 (732 Views)

Re: Problem with the autocad structural detailing 2013

10-05-2012 03:46 AM in reply to: cet103317

cet103317 wrote:

 

1. The Manual entry does not show in 3D when we create 3D view of the element.

 

That's an expected behaviour. There is no 3D for manually created elements.


cet103317 wrote:

 

2. I have  created new reinforcement description style as per the standards from the setting menu and also done changes accordingly in the construction drawing setting...saved as new template and used it for structue element reinforcement but the automated structural elements does not take any of the settings.

 


In the template did you set the newly created Description styles as default? If no, you should try.

cet103317 wrote:

 

3. The most frustating one....i modified the reinforcement description through modify tab....everytime the file autosaves ..it regenerates and comes to its intial position...all the modification gone after working for last 4 hrs..and  the dimension and reinforcement style which i deleted or modified comes again ..this repeats evrytime...and i dont find any soilution for it .......Kindly suggest if any1 finds a solution. ......


I believe the ultimate solution will be to explode the element. I always create reinforcement manually, because ASD has problems with reinforcement distribution.

 

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community