AutoCAD Structural Detailing General

Reply
Contributor
rinku.yadav
Posts: 12
Registered: ‎03-11-2012
Message 1 of 7 (441 Views)

Database

441 Views, 6 Replies
05-12-2012 03:32 AM

hi dear

I just want to add some rectangular column database in the ASD, is  there any way so that i can use any excel data import in the ASD FOR THE column data base?

Help would be appriciated.

 

 

Regards

Rinku Yadav

Valued Contributor
tedmail
Posts: 86
Registered: ‎04-26-2011
Message 2 of 7 (397 Views)

Re: Database

06-06-2012 10:12 AM in reply to: rinku.yadav

There is currently no way to manipulate the database that I have seen, however you can create your own profiles and name them as you wish and save them in subgroups and such. 

Distinguished Contributor
CristianLANCULESCU1367
Posts: 103
Registered: ‎11-02-2011
Message 3 of 7 (384 Views)

Re: Database

06-08-2012 05:48 AM in reply to: tedmail

tedmail wrote:

There is currently no way to manipulate the database that I have seen, however you can create your own profiles and name them as you wish and save them in subgroups and such. 


Do you have any tutorial/document to learn how to make your own profiles and add them?

Valued Contributor
tedmail
Posts: 86
Registered: ‎04-26-2011
Message 4 of 7 (368 Views)

Re: Database

06-12-2012 10:43 AM in reply to: CristianLANCULESCU1367

I have had the best success creating a REGION of the profile complete with all hollowed sections already subtracted.  Then select the create user profile button and select the region.  Make sure you have the naming correct when creating as there is no way to manipulate the database.  You can't rename, delete, modify or update the profile.  Any change to it will require a new name.

Hope that helps.

Regards,

Ted 

Distinguished Contributor
CristianLANCULESCU1367
Posts: 103
Registered: ‎11-02-2011
Message 5 of 7 (351 Views)

Re: Database

06-14-2012 01:16 AM in reply to: tedmail

Thank you.

I thought we could manipulate the database in a DB editor.

Distinguished Contributor
markhubrich
Posts: 140
Registered: ‎06-23-2011
Message 6 of 7 (288 Views)

Re: Database

07-10-2012 12:37 PM in reply to: CristianLANCULESCU1367

I had actually gone as far as "replacing" members in the xml files. I had to do this to get some stainless grades also. 

 

If you try this, make a backup of the xml files first :smileyhappy:

Distinguished Contributor
CristianLANCULESCU1367
Posts: 103
Registered: ‎11-02-2011
Message 7 of 7 (275 Views)

Re: Database

07-12-2012 05:55 AM in reply to: markhubrich

What interest me is to modify a section name (e.g.: TCAR to Tv)

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community