AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

AutoCAD Structural Detailing General DIscussion

Reply
Contributor
benniebadenhorst
Posts: 17
Registered: ‎07-01-2011
Message 1 of 3 (328 Views)

Connection ignore weld on one rib

328 Views, 2 Replies
09-27-2012 01:45 AM

Hi

Im using the macro ' End plate- Beam/beam with rib. Every time the one rib does not get welded to the main beam. It isnt always the same rib that gets neglected, sometimes the one on the connection side, other times the one on the back side.

On the attached picture it is the rib on the connection side.

Any idea why this is happening?

 

Valued Contributor
lucis29
Posts: 69
Registered: ‎03-04-2010
Message 2 of 3 (290 Views)

Re: Connection ignore weld on one rib

10-01-2012 11:30 PM in reply to: benniebadenhorst

Maybe is just a view glitch. Try Regen very close to the Connection.

 

Try to create a group from the Connection Elements, add a Drawing and see if it can recognize the weld. If not, that's a problem.

Contributor
benniebadenhorst
Posts: 17
Registered: ‎07-01-2011
Message 3 of 3 (287 Views)

Re: Connection ignore weld on one rib

10-01-2012 11:57 PM in reply to: lucis29

Hi

It is not just a view glitch. I detetmined that he one rib actually penetrate the main beam, and that is why the weld is not created. It is still odd that the automatic connection does not fit the rib to the beam correctly.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Structural Detailing Category!

The AutoCAD Structural Detailing forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community