AutoCAD Plant 3D General

Reply
Mentor
Posts: 222
Registered: ‎10-05-2009
Message 1 of 6 (425 Views)
Accepted Solution

Supress Dimnensions

425 Views, 5 Replies
01-16-2012 11:51 AM

is there a way to supress vent/drain dimensions on the isometrics like in isogen.

Product Support
jason.drew
Posts: 310
Registered: ‎06-17-2010
Message 2 of 6 (400 Views)

Re: Supress Dimnensions

02-01-2012 01:40 PM in reply to: thebearjed

This is possible. By default the vent/drain piping has all dimensions turned off in project setup:

 

Vent_drain_dims.png

 

Plant 3D 2012 defines vent and drain pipe by a certain set of criteria:

 

- Small bore pipe (according to the value set in Theme Criteria of the Title Block and Display section of Isometric DWG Settings)

- Valve is placed somewhere on the line

- No more than 6 components (for example)

- Begins with an olet

 

 



Jason Drew
Premium Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.





If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly.
Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 381
Registered: ‎07-07-2011
Message 3 of 6 (381 Views)

Re: Supress Dimnensions

02-02-2012 07:32 AM in reply to: jason.drew

Is posible to change this criteria? Where you find it?

 

 I was thinking that drain and vent pipes configured in the 3d model, properties of the pipe, type pipe (the same as "New" or "Demolition"), no?

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Product Support
jason.drew
Posts: 310
Registered: ‎06-17-2010
Message 4 of 6 (349 Views)

Re: Supress Dimnensions

02-07-2012 03:08 PM in reply to: ybogdanov

As far as I know it's just inside the code where it determines what parts are on the pipe run. If I find out there is a setting for this I will give you an update.

 

Thank you,



Jason Drew
Premium Support Specialist
Product Support
Autodesk, Inc.





If my post answers your question, please click the "Accept as Solution" button. This helps everyone find answers more quickly.
Valued Contributor
Posts: 54
Registered: ‎02-08-2013
Message 5 of 6 (101 Views)

Re: Supress Dimnensions

01-02-2014 08:03 AM in reply to: thebearjed

Has there been any updates to the criteria to the vents and drains.  Can we configure it our selfs?  Sometimes my vents and drains are not started with an olet and sometimes they are more than 6 parts (i.e. double block and bleed) and sometimes the drain is up to 2".

Mentor
Posts: 222
Registered: ‎10-05-2009
Message 6 of 6 (97 Views)

Re: Supress Dimnensions

01-02-2014 08:08 AM in reply to: eadkins73
eadkins73...That is exactly them same issues i have. i wish there were some way to specify drain/vent start points.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you interested in helping shape the Autodesk Community?
We’re looking at a few different ways to improve the “All Forums” landing page and need your feedback! If interested, please take a few minutes to fill out the following Usability Study. Thank you for your time!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community