AutoCAD Plant 3D General

Reply
Valued Mentor
dennis
Posts: 701
Registered: ‎07-29-2005
Message 1 of 8 (366 Views)
Accepted Solution

Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

366 Views, 7 Replies
01-08-2014 05:09 AM

I want to setup a company standard project where we use some of the PIP and some of the ISA symbols.  I found that I need to setup two projects, one PIP and the other ISA, to get the projSymbolStyle.dwg for each symbol style.  The question arises in that I used the Default Project template to create both projects.  I have been assuming that the two setups would use the same projSymbolStyle.dwg, but it seems they don't.  When I look in the Default projSymbolStyle.dwg, it appears to be the PIP.  So, in Project Setup, and you pick the ISA symbol set, where are these symbols stored and how does the Default Project setup get them into the new project's projSymbolStyle.dwg?  I know, it is just a logistic question, but I am very curious. :smileytongue:

Active Contributor
scottscs71
Posts: 29
Registered: ‎03-29-2011
Message 2 of 8 (356 Views)

Re: Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

01-08-2014 05:58 AM in reply to: dennis

I'm confused a little as to what you want as an end result but what I have found is this.  When you create an ISA project, it creates the blocks apparently in the PROJSYMBOLSTYLE.DWG for you (and it does not in a PIP project).  I have both a PIP project and an ISA project.  The ISA symbols do not exist in the PIP project but they do exist in the ISA, along with the PIP symbols.  Your templateS, as I see it, should be an ISA template and a 2nd template for PIP. But if you need a combination, I would think you need to do an ISA template and then change the symbols in setup to include the PIP symbols.  That's my best guess right now.


_________________________
Scott Hallmark

Inventor 2013 Certified Professional ~ My Plant3D Notes
Psalms 143:8
Valued Mentor
dennis
Posts: 701
Registered: ‎07-29-2005
Message 3 of 8 (354 Views)

Re: Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

01-08-2014 06:05 AM in reply to: scottscs71

Yeah Scott, what I am finding is that there isn't "a way" to make a combo-PIP/ISA project by default.  But, I have a client that prefers some of the PIP symbols over the ISA, and then vice-versa.  So, it seems that I am having to create from Default a PIP project and a ISA project.  Then, in my case, I am considering the PIP project to be the Company Standard and adding the ISA symbols from the ISA project to the PIP/Company Standard.  I was wondering if there was "a way" to at least have the ISA symbols added into the PIP/Company Standard projSymbolStyle.dwg so that I don't have to keep jumping over to import the symbols in.

Distinguished Contributor
cadwomen
Posts: 135
Registered: ‎08-31-2003
Message 4 of 8 (344 Views)

Betreff: Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

01-08-2014 06:12 AM in reply to: dennis

Hy

 

 you have client´s  ?  so you shoud know how to handle ... PnID

 

quick ... make new symbols , and you will be fine

 

cu cw

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
Valued Mentor
dennis
Posts: 701
Registered: ‎07-29-2005
Message 5 of 8 (342 Views)

Betreff: Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

01-08-2014 06:17 AM in reply to: cadwomen

Cadwomen: I am big believer in not re-inventing the wheel.  So, when I can scarf already drawn blocks, I do, and draw up new ones when needed.  :smileyhappy:

Valued Contributor
eadkins73
Posts: 60
Registered: ‎02-08-2013
Message 6 of 8 (341 Views)

Re: Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

01-08-2014 06:19 AM in reply to: dennis

I have had to do something similar.  Once you have your PIP/Company Standard with all the ISA symbols imported in, you can use the new "Company Standard" as the project to start new projects from.

 

The only way I have found to add the ISA symbols into the project in this case is by importing them but once you set it up once you just keep using that project setup for future projects.

Distinguished Contributor
cadwomen
Posts: 135
Registered: ‎08-31-2003
Message 7 of 8 (328 Views)

Betreff: Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

01-08-2014 06:23 AM in reply to: dennis

in this case you have

 

 

see post of eadkins73

                         

 

cw

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
New Member
Sam.Sharp
Posts: 1
Registered: ‎01-10-2014
Message 8 of 8 (285 Views)

Re: Project Setup - ISA and PIP - projSymbolStyle.dwg

01-10-2014 01:50 PM in reply to: dennis

what i did to accomplish this is just take one of the projsymbolstyle.dwg drawings and insert it into the other. once that is done you have all of the pip blocks in the ISA or the other way around. then all that needs to be done is the item creation in the project set up using the new blocks. hope this helps

 

sam

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community