AutoCAD Plant 3D General

Reply
Contributor
Eshleman78
Posts: 18
Registered: ‎04-19-2011
Message 1 of 6 (522 Views)

Pipe Supports in BOM on ISO

522 Views, 5 Replies
11-01-2012 06:10 AM

Is there an easy way to change the pipe support properties to display on the iso in the Shop or Fabrication sections of the Bill of Material?  Some I want under Shop and some I want under Fabrication.  The only way I can find is to export the support information from data manager, edit the field that says Shop or Fab and import it back in and then run my iso's.  This seems like to much and having to manually manipulate and iso is not an option. 

Valued Mentor
Rich.O.3d
Posts: 509
Registered: ‎08-19-2008
Message 2 of 6 (507 Views)

Re: Pipe Supports in BOM on ISO

11-01-2012 04:44 PM in reply to: Eshleman78

highlight the appropriate supports

then in properties you can select shop or field

refer attched

CAD Management 101:
You can do it your own way,
If its done just how I say!
[Metallica:And Justice For All:1988]
Employee
damian_willcox
Posts: 34
Registered: ‎09-10-2008
Message 3 of 6 (502 Views)

Re: Pipe Supports in BOM on ISO

11-01-2012 06:02 PM in reply to: Rich.O.3d

If you want to apply the shop/field status more permanently than per support basis in the model as well as tailor supports specifically to your project, you can edit the Pipe Supports Spec file which is what populates the Dynamic Pipe Supports Spec Tool Palette.

 

You will find a "PipeSupportsSpec" spec file in the 'Spec Sheets' folder of your project.  Open this up in the Spec Editor and you can change shop/field, description and other properties.  You can also add and remove supports from the Catalog, and in the Catalog edit support sizes.

 

Hope that helps.

-damian

--
Reality Solutions
Autodesk
Contributor
Eshleman78
Posts: 18
Registered: ‎04-19-2011
Message 4 of 6 (479 Views)

Re: Pipe Supports in BOM on ISO

11-02-2012 06:39 AM in reply to: Eshleman78

I was hoping it was that easy when I first started.  It would make sense to select it and look in the properties.  Are you running Plant3D 2013, because I'm on 2012 and do not have the option you have.  See Attachment.  I guess I have to still export the data, edit and import. 

Valued Mentor
Rich.O.3d
Posts: 509
Registered: ‎08-19-2008
Message 5 of 6 (465 Views)

Re: Pipe Supports in BOM on ISO

11-02-2012 05:05 PM in reply to: Eshleman78

this option is available in 2012

 

you may need to tick the visible in object view box in project setup/plant3d wdg settings/plant 3d class definitions/piping and equipment/pipe run components/supports

you can also set the default

 

refer attached 

CAD Management 101:
You can do it your own way,
If its done just how I say!
[Metallica:And Justice For All:1988]
Contributor
Eshleman78
Posts: 18
Registered: ‎04-19-2011
Message 6 of 6 (404 Views)

Re: Pipe Supports in BOM on ISO

11-06-2012 06:15 AM in reply to: Eshleman78

That box is checked in my project.  But I am not about to pulldown the default value.  I opened up a sample project and I am able to pulldown the default value.  For some reason in my project the rule has been deleted.  I believe I need to add the rules that match the sample project and it may work.  Now it's just to get 40 designers out of the project.  Thanks for the help.  I'm almost there

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community