AutoCAD Plant 3D General

Reply
Active Member
cooldici
Posts: 10
Registered: ‎03-28-2013
Message 1 of 17 (611 Views)
Accepted Solution

P&ID Error

611 Views, 16 Replies
03-28-2013 03:08 AM

Dear All,

 

When  I try to add some equipments to a P&ID, Warning appears "this tool is not supported in a non PNID drawing file"

Please check the jpegs attached.

How can I fix this problem? I updated my Plant 3d service pack and everything but nothing changed. Please help me :smileysad:

Satır içi resim 1

 

 

Satır içi resim 2

Active Member
cooldici
Posts: 10
Registered: ‎03-28-2013
Message 2 of 17 (541 Views)

Re: P&ID Error

04-01-2013 08:02 AM in reply to: cooldici

It is so bad that I am the only one has this problem:smileysad::smileysad:

Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 3 of 17 (534 Views)

Re: P&ID Error

04-01-2013 01:07 PM in reply to: cooldici

Could you turn to attach your images another time. It's not appear in post.

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Active Member
cooldici
Posts: 10
Registered: ‎03-28-2013
Message 4 of 17 (512 Views)

Re: P&ID Error

04-02-2013 06:37 AM in reply to: ybogdanov

Here you can find the photos attached.

Valued Contributor
eadkins73
Posts: 60
Registered: ‎02-08-2013
Message 5 of 17 (491 Views)

Re: P&ID Error

04-02-2013 08:11 AM in reply to: cooldici

Was this drawing created in Plant3d?  If so, was it created as a P&ID?

Active Member
cooldici
Posts: 10
Registered: ‎03-28-2013
Message 6 of 17 (487 Views)

Re: P&ID Error

04-02-2013 09:19 AM in reply to: eadkins73

yes and yes. Here You can see what happens step by sted in the attached pdf.

 

Valued Contributor
eadkins73
Posts: 60
Registered: ‎02-08-2013
Message 7 of 17 (482 Views)

Re: P&ID Error

04-02-2013 09:50 AM in reply to: cooldici

Thanks for the step by step.  I have had this happen to me.  For whatever reason when a drawing is created through the project manager ACAD puts some kind of identifier in the background to tell plant that is a PnID or Ortho or Iso or whatever drawing.  So for example, if you tried to copy an othro drawing to the project in to the models folder you would get an error message.  

 

Having said that, my only guess is that the template you are using for the PnID was actually created in some other folder and the program doesn't recognise it as a PnID.  So try making a new dwg from another template and see if that will let you add the components.  Then you should be able to cut and paste.

 

Thanks,

Ed

Active Member
cooldici
Posts: 10
Registered: ‎03-28-2013
Message 8 of 17 (462 Views)

Re: P&ID Error

04-02-2013 01:24 PM in reply to: eadkins73

It happens to me even if i create a new project. How come it doesnt say that it s a Non PID drawing when i am using a PID template drawing???Adsız.png

Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 385
Registered: ‎07-07-2011
Message 9 of 17 (454 Views)

Re: P&ID Error

04-02-2013 01:58 PM in reply to: cooldici

I send you message. I think that it's happen because your path of direction project is too large. Move it to Desktop or create virtual disc in "My PC" of windows...

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Active Member
cooldici
Posts: 10
Registered: ‎03-28-2013
Message 10 of 17 (451 Views)

Re: P&ID Error

04-02-2013 02:09 PM in reply to: ybogdanov

Adsız.png

 

You see how short is the path. And here is the same problem:manmad:

Adsız2.png

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community