AutoCAD Plant 3D General

Reply
*Expert Elite*
YRogachev
Posts: 85
Registered: ‎07-01-2011
Message 1 of 5 (1,858 Views)
Accepted Solution

Migration from Bentley AutoPlant to AutoCAD Plant 3D

1858 Views, 4 Replies
11-10-2011 04:14 AM

Hello Everyone!

I have base of pipes, fittings, flanges and others in Bentley AutoPlant (*.mdb).

How I can convert this base to AutoCAD Plant 3D?




_____________________________________________________________
Мой опыт внедрения Civil 3D
yrogachev.blogspot.com
Valued Contributor
andy.davis
Posts: 84
Registered: ‎07-10-2009
Message 2 of 5 (1,843 Views)

Re: Migration from Bentley AutoPlant to AutoCAD Plant 3D

11-11-2011 12:49 AM in reply to: YRogachev

Hi,

 

The Spec Editor provides you with access to the AuotPLANT conversion utility that you can use to convert AutoPLANT Specs and Catalogs to Plant 3D Specs and Catalogs. See attachment.

 

The converter essentially maps AutoPLANT class and geometry definitions to their Plant 3D equivalents.

 

Through the Settings option, you can add to and modify the list of AP classes and their definitions.

 

However, if you do have AP classes that are not already mapped in the settings that are delivered out of the box, you will need to have a good understanding of how to create new Plant 3D content before you will be able to make sense of how you add the new AP classes to the mapping settings.

 

Regards,

Andy

*Expert Elite*
YRogachev
Posts: 85
Registered: ‎07-01-2011
Message 3 of 5 (1,815 Views)

Re: Migration from Bentley AutoPlant to AutoCAD Plant 3D

11-14-2011 08:46 PM in reply to: andy.davis

Thank you Andy!

I don't know how I missed this button :smileyhappy:

But, now I have another problem with Spec Editor.

When I launch conventer AutoPLANT catalogs in SpecEditor and adding mdb file with AutoPLANT catalogs, he said me that "There is 0 catalogs was converting" and in log file - " failure Unable to open MDB file".

Microsoft Office with Access was installed. 

Please help. 


_____________________________________________________________
Мой опыт внедрения Civil 3D
yrogachev.blogspot.com
*Expert Elite*
YRogachev
Posts: 85
Registered: ‎07-01-2011
Message 4 of 5 (1,810 Views)

Re: Migration from Bentley AutoPlant to AutoCAD Plant 3D

11-15-2011 01:44 AM in reply to: YRogachev

The problem is solved 

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Plant-3D/Convert-Autoplant-specs-in-Plant-3D-2012-doesn-t-work... 


_____________________________________________________________
Мой опыт внедрения Civil 3D
yrogachev.blogspot.com
Contributor
nawfel.bouzayani
Posts: 18
Registered: ‎06-26-2012
Message 5 of 5 (1,075 Views)

Re: Migration from Bentley AutoPlant to AutoCAD Plant 3D

05-07-2013 10:49 AM in reply to: YRogachev

Hello Guys,

 

I have drawings done by AutoPlant 3D Bentley. Is there a way to convert them to autodesk Plant 3D design?

 

Thank you

 

Nawfel

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community