AutoCAD Plant 3D General

Reply
Contributor
jwedeking00
Posts: 12
Registered: ‎10-12-2011
Message 1 of 4 (592 Views)

Instrument Tags on PID DWG's not printing correctly

592 Views, 3 Replies
12-28-2011 09:24 AM

I'm using Plant 3d 2012 and I am having trouble printing the instrument tag wipeouts when using plant 3d.  I've ensured my textmask variables are set correctly however this still does not work.

 
 
(I posed this in P&ID Forum however this seems the proper venue)
Contributor
dgrant775
Posts: 20
Registered: ‎09-14-2011
Message 2 of 4 (553 Views)

Re: Instrument Tags on PID DWG's not printing correctly

01-14-2012 12:48 PM in reply to: jwedeking00

I'm having the same issue with longer tags.  The mask seams to be plotting after the circle.  I edited the default annotation block from Project Setup and changed the standard text style to ROMAN S and 0.8 Width Factor.  It looks fine on screen, but plots incorrectly.

Contributor
jwedeking00
Posts: 12
Registered: ‎10-12-2011
Message 3 of 4 (549 Views)

Re: Instrument Tags on PID DWG's not printing correctly

01-15-2012 08:23 AM in reply to: dgrant775

About two weeks ago I received an e-mail from Autodesk through my CAD support proxy...Autodesk says they are pushing for a fix as soon as possible however they have given no indication how much time this will take or an actual guarantee that a hotfix will come out for this problem.  Hopefully they will issue a fix for this instead of making us wait for Plant 3D 2013.  I can tell you that the wipeouts worked correctly in Plant 3D 2011.  Thanks

Contributor
dgrant775
Posts: 20
Registered: ‎09-14-2011
Message 4 of 4 (498 Views)

Re: Instrument Tags on PID DWG's not printing correctly

03-05-2012 01:07 PM in reply to: jwedeking00

The drawing order of the Wipeout objects in the instrument block have to be above the instrument symbol outline (i.e. the circle), but behind the instrument text.  If the instrument outline is changed through block editing by resizing, changing color, etc, then this moves the draw order above the Wipeout Object.    

 

While editing the annotation block through Project Setup, change the drawing order of the instrument symbol to "back", but use the "Send Under Objects" command not "Send to Back."  For some reason "Send to Back" doesn't always work.

 

DGrant

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community