AutoCAD Plant 3D General

Reply
Member
provencecn
Posts: 3
Registered: ‎09-07-2011
Message 1 of 7 (1,183 Views)

ISO symbol

1183 Views, 6 Replies
09-15-2011 11:36 PM

It is about lined pipe.  SKEY=FPFL,TYPE=PIPE-FIXED

When use AutoCAD Plant 3D 2011 version it is okay to generate isometric, but fails in using 2012.By the way I know how to make ISO symbols for pipe fittings such as sight glass. Should I change something during making the block for lined pipe or is it a different way?

Employee
Posts: 283
Registered: ‎08-15-2007
Message 2 of 7 (1,164 Views)

Re: ISO symbol

09-16-2011 02:09 PM in reply to: provencecn

If you have a line that will generate an iso in 2011 but not in 2012, please export a PCF file and post it here.

 

My guess is that you are using a SKEY that's not in the out of the box software.



Peter Quinn
Senior Product Manager
Autodesk, Inc.

Valued Mentor
ybogdanov
Posts: 381
Registered: ‎07-07-2011
Message 3 of 7 (1,160 Views)

Re: ISO symbol

09-16-2011 03:14 PM in reply to: provencecn

provencecn escribió:

It is about lined pipe.  SKEY=FPFL,TYPE=PIPE-FIXED

When use AutoCAD Plant 3D 2011 version it is okay to generate isometric, but fails in using 2012.By the way I know how to make ISO symbols for pipe fittings such as sight glass. Should I change something during making the block for lined pipe or is it a different way?



In Plant3D 2012 the FPFL skey don't exist like default symbol. That's why you need to create new symbol and than modify "IsoSkeyAcadBlockMap.xml" file to mapping it to the skey what you want.

-----------------------------------------------------------
Yury Bogdanov
ASIDEK(Grupo CT) - Partner Directo de Autodesk
Barcelona (Spain)
Member
provencecn
Posts: 3
Registered: ‎09-07-2011
Message 4 of 7 (1,137 Views)

Re: ISO symbol

09-18-2011 06:51 PM in reply to: PeterQuinn

I use Resistoflex spec which downloaded from your official website.  The first file was using 2011.The second and the third one was using 2012. I made a new symbol and modified IsoSkeyAcadBlockMap.xml but the second one is still not right. I want it like the normal pipe with flanges.

Employee
VickyADSK
Posts: 30
Registered: ‎08-26-2011
Message 5 of 7 (1,066 Views)

Re: ISO symbol

09-22-2011 02:14 AM in reply to: provencecn

Please refer to below link. the correct steps for create new symbols with cutomized SKEY.

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Plant-3D/P3D-2012-ISO-setting-problems/m-p/3151676#M3248

Vicky
Autodesk Plant Solutions
Contributor
FourWideJK
Posts: 14
Registered: ‎02-02-2011
Message 6 of 7 (650 Views)

Re: ISO symbol

08-21-2012 11:03 AM in reply to: provencecn

Did you get this figured out ? I'm haveing the same issue with 2013.

 

I have modified IsoSkeyAcadBlockMap.xml many times but can't get the pipe to show with flanges on the end, or the elbows. If I change the pipe to be TYPE=PIPE  then it will show the pipe as a line but otherwise its a box with a star in it.

 

Any help is appreciated, as I just drew all the lined pipe in the plant and now I can't get the ISOs to work.

Member
provencecn
Posts: 3
Registered: ‎09-07-2011
Message 7 of 7 (640 Views)

Re: ISO symbol

08-21-2012 05:42 PM in reply to: provencecn

nope

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community