AutoCAD Plant 3D General

Reply
New Member
Posts: 1
Registered: ‎04-12-2012
Message 1 of 5 (297 Views)

AutoCAD only recognizes 218 MB of my video card memory

297 Views, 4 Replies
04-12-2012 12:45 PM

I'm running Plant 3D 2012. I have never used a 3D CAD program that has worse performance (and I've used many different ones). I'm running a workstation with 12MB ram, windows 7 x64, 2.3 GHz xeon, and an Nvidia Quadro 5000 graphics card. One thing I noticed recently is that in the performance tuner log it shows that my video card only had 218 MB of memory. I attached a picture of the tuner log. 

Does anyone know how to fix this? 

*Expert Elite*
dgorsman
Posts: 4,710
Registered: ‎10-12-2006
Message 2 of 5 (280 Views)

Re: AutoCAD only recognizes 218 MB of my video card memory

04-12-2012 03:47 PM in reply to: ClintFix

Burned out card, or not properly seated in the slot?  What does the nVidia control panel and diagnostic routines tell you?

----------------------------------
If you are going to fly by the seat of your pants, expect friction burns.
Adopt. Adapt. Overcome. Or be overcome.
A good question will be halfway to a good answer.


Valued Mentor
Rich.O.3d
Posts: 509
Registered: ‎08-19-2008
Message 3 of 5 (279 Views)

Re: AutoCAD only recognizes 218 MB of my video card memory

04-12-2012 05:15 PM in reply to: ClintFix

i second that

 

sounds like bad ram on your card or a seating issue

 

try updating your driver from nvidia

the latest one seems to run crisp

 



CAD Management 101:
You can do it your own way,
If its done just how I say!
[Metallica:And Justice For All:1988]
Valued Contributor
Posts: 69
Registered: ‎10-29-2009
Message 4 of 5 (269 Views)

Re: AutoCAD only recognizes 218 MB of my video card memory

04-13-2012 01:40 AM in reply to: Rich.O.3d

Which one would you recomend for AP3D ? is it best the AutoCAD Performance Driver ? (see img)

thanks

*Expert Elite*
DarrenP
Posts: 6,821
Registered: ‎09-13-2007
Message 5 of 5 (260 Views)

Re: AutoCAD only recognizes 218 MB of my video card memory

04-13-2012 05:59 AM in reply to: alvaro.nimasco

the performance driver may not even work for 2012

i would try the graphics driver

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community