AutoCAD Plant 3D General

Reply
Mentor
Ahmed1081975
Posts: 213
Registered: ‎09-29-2011
Message 1 of 11 (1,063 Views)
Accepted Solution

Annotation ISO font Size

1063 Views, 10 Replies
05-04-2013 03:14 AM

Hi Autodesk Support, Annotation for ISO font Size Is 1.7678 and the other whole annotation are 2.5 how can I make the ISO annotation same the others 2.5 For more clarification refer the attached file. Regards, Ahmed Helal

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 619
Registered: ‎09-30-2007
Message 2 of 11 (1,035 Views)

Re: Annotation ISO font Size

05-05-2013 07:05 PM in reply to: Ahmed1081975

Hi,

 

Have you tried looking into this article which might help you to set your annotations correctly under isometric style in project settings ,

 

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-Plant-3D/Font-Size-of-Line-Numbering-and-cutlist/td-p/3426599

 

Hope that helps. Do let me know, if the issue is different.



Vinod Balasubramanian
Mentor
Ahmed1081975
Posts: 213
Registered: ‎09-29-2011
Message 3 of 11 (1,024 Views)

Re: Annotation ISO font Size

05-05-2013 09:40 PM in reply to: VinodBalasubramanian

Hi Autodesk Support,

I thing the Autodesk People not understand what we are meant,

 Our Problem When we are using the option in the Isometric Settings to show the Part No. Or Tag No. Or .....,

 As isometric whine generating the Isometric drawing there are no options for Changing Size From 1.7 to 2.5

 Because it’s Already 2.5mm by default, Hope Understand our Problem

 

Regards,

 

Ahmed Helal

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 619
Registered: ‎09-30-2007
Message 4 of 11 (1,016 Views)

Re: Annotation ISO font Size

05-05-2013 09:59 PM in reply to: Ahmed1081975

Thanks Ahmed for the details. I do understand your concern of having a setting on the fly in the iso dialog while creating isometrics. I will provide this feedback to our development.

 

In the meantime, you could use the annotation themes in the project setting to control this before generating your isometric or you could edit the isoconfig.xml file to have a unique font size for all your annotation. Do let me know if you want me to guide you on this with the detailed steps.

 

I will keep you posted with the feedback from our developers on having an option in the Create iso dialog.



Vinod Balasubramanian
Mentor
Ahmed1081975
Posts: 213
Registered: ‎09-29-2011
Message 5 of 11 (1,007 Views)

Re: Annotation ISO font Size

05-05-2013 10:34 PM in reply to: Ahmed1081975

Thanks Very much for your quick Reply,

 Yes please I want your guide by screen shot if possible

Regards,

 

Ahmed Helal

 

Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 619
Registered: ‎09-30-2007
Message 6 of 11 (999 Views)

Re: Annotation ISO font Size

05-05-2013 11:11 PM in reply to: Ahmed1081975

Apologies for the mistake. We just noticed that you are trying to change annotations for sloped lines in the isometrics. I was told that this might be hardcoded with a certain height range for the fonts. I will check with our developers and get back to you on that. Do let me know, if you have any concern.



Vinod Balasubramanian
Product Support
VinodBalasubramanian
Posts: 619
Registered: ‎09-30-2007
Message 7 of 11 (944 Views)

Re: Annotation ISO font Size

05-14-2013 02:41 AM in reply to: VinodBalasubramanian
Here is another workaround that could help you achieve this.

By setting the text height within the block to 1.4241 rather changing the text style.

Open the IsoSymbolStyles.dwg

Open the Block Editor and select the specific block, eg "AnnoRect".

Select the attribute in the block and edit the text height from 1 to 1.4241.

Set WIPEOUTFRAME = 1

Increase the size of the wipeout so that the attributes are drawn within the frame.

Set WIPEOUTFRAME = 0 and then save and close.

Hope it helps.


Vinod Balasubramanian
Valued Contributor
emaiolino
Posts: 79
Registered: ‎10-09-2008
Message 8 of 11 (336 Views)

Re: Annotation ISO font Size

03-12-2014 10:39 AM in reply to: Ahmed1081975

Dear, good afternoon.
We need to change the size of text referring to "Line Number" but we do not.
Edit the block mentioned, but had no results.
I could explain how to increase the size of this text?

Ships attached a picture to clarify my query
Thank you very much!

Saludos | Best Regards
----
Por favor marca esta respuesta como Solución Aceptada, si responde a tu pregunta | Please mark this response as Accept as Solution, if it answers your question
---
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional | AutoCAD 2014 Certified Professional
Autodesk Inventor 2012 Certified Professional | AutoCAD 2012 Certified Professional
Autodesk Inventor Certified User | AutoCAD Certified User
---
*Expert Elite*
dave.wolfe
Posts: 654
Registered: ‎12-04-2009
Message 9 of 11 (330 Views)

Re: Annotation ISO font Size

03-12-2014 11:04 AM in reply to: emaiolino

Please start a new thread. the OP marked this as answered

Dave Wolfe
Isaiah 57:15

ECAD, Inc.
Tips and Tricks on our blog: Process Design, from the Outside

A P3D Authorized Reseller
Valued Contributor
emaiolino
Posts: 79
Registered: ‎10-09-2008
Message 10 of 11 (323 Views)

Re: Annotation ISO font Size

03-12-2014 11:19 AM in reply to: dave.wolfe
Spoiler
 

Thank you very much, I open a new topic.

Saludos | Best Regards
----
Por favor marca esta respuesta como Solución Aceptada, si responde a tu pregunta | Please mark this response as Accept as Solution, if it answers your question
---
Autodesk Inventor 2014 Certified Professional | AutoCAD 2014 Certified Professional
Autodesk Inventor 2012 Certified Professional | AutoCAD 2012 Certified Professional
Autodesk Inventor Certified User | AutoCAD Certified User
---

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Plant 3D Category!

The AutoCAD Plant 3D forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community