AutoCAD P&ID General

Reply
Active Contributor
sergej.dezelak
Posts: 43
Registered: ‎03-08-2012
Message 1 of 10 (729 Views)

Tool Palettes problem

729 Views, 9 Replies
11-14-2013 04:06 AM

I made costumize Tool Palette and export it. But when I import on other computer I got empty group without any palettes. Anyone know how to solve this problem?

Distinguished Contributor
cadwomen
Posts: 135
Registered: ‎08-31-2003
Message 2 of 10 (727 Views)

Betreff: Tool Palettes problem

11-14-2013 04:14 AM in reply to: sergej.dezelak

Dear Sergej

 

 
pleace post some screen shots
 
F1
 
 
 
cu cw
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
Active Contributor
sergej.dezelak
Posts: 43
Registered: ‎03-08-2012
Message 3 of 10 (722 Views)

Betreff: Tool Palettes problem

11-14-2013 04:20 AM in reply to: cadwomen

There is screen shot on my computer (attachement 001) - I have costum palette (KNAUF)

The second screenshot (attachement 002) is made on other computer where I import that tool palette, but there is empty.

Distinguished Contributor
cadwomen
Posts: 135
Registered: ‎08-31-2003
Message 4 of 10 (719 Views)

Betreff: Tool Palettes problem

11-14-2013 04:25 AM in reply to: sergej.dezelak

 hy

 

you using the same Network ?

or stand alone ?

and if stand alone you have to take care abut the files too

 

this export / import just handel the Pallets , not the thinks on it

 

cu

 

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
Active Contributor
sergej.dezelak
Posts: 43
Registered: ‎03-08-2012
Message 5 of 10 (700 Views)

Betreff: Tool Palettes problem

11-14-2013 05:05 AM in reply to: cadwomen

No its different network.

I have configure project settings. I just want to export tool paletts, so on other computer will be the same. The template project will be also using the same on both computer.

Distinguished Contributor
cadwomen
Posts: 135
Registered: ‎08-31-2003
Message 6 of 10 (695 Views)

Betreff: Tool Palettes problem

11-14-2013 06:08 AM in reply to: sergej.dezelak

Palettes

Lists all available tool palettes.

Right-click a tool palette to display a shortcut menu with the following options:

  • Rename. Changes the name of an existing tool palette.
  • New Palette. Creates a new empty tool palette.
  • Delete. Removes the tool palette from the product.
    Note

    A tool palette cannot be recovered after it is deleted. Export the tool palette to an XTP file before deleting it if you want to access it later.

  • Export. Saves the tool palette to an XTP file.
  • Import. Merges the tool palette from an XTP file with the other tool palettes in the product.

 

Palette Groups

Displays a tree view of your tool palette groups and the tool palettes contained in each.

Right-click a tool palette group to display a shortcut menu with the following options:

  • New Group. Creates a new tool palette group.
  • Rename. Changes the name of an existing tool palette group.
  • Delete. Removes the tool palette group from the product and the current user profile.
    Note

    A tool palette group cannot be recovered after it is deleted. Export the tool palette group to an XPG file before deleting it if you want to access it later.

  • Set Current. Sets a tool palette group current in the Tool Palettes window.
  • Export. Saves the tool palette group to an XPG file.
  • Export All. Saves all tool palette groups to an XPG file.
  • Import. Merges the tool palette groups from an XPG file with the other tool palette groups in the product.
    Note Import all tool palettes (XTP files) before importing tool palette groups (XPG files).
If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
Active Contributor
sergej.dezelak
Posts: 43
Registered: ‎03-08-2012
Message 7 of 10 (691 Views)

Betreff: Tool Palettes problem

11-14-2013 08:48 AM in reply to: cadwomen

Thank you for this explanation.

But as I understand. You need to add manually exported palettes to a Palette groups?

Mentor
craig.wood
Posts: 215
Registered: ‎02-20-2012
Message 8 of 10 (659 Views)

Re: Tool Palettes problem

11-15-2013 09:01 AM in reply to: sergej.dezelak

Hi Sergej,

 

Try using the method I prescribed in the following thread:

http://forums.autodesk.com/t5/AutoCAD-P-ID/How-add-customization-for-other-computers/m-p/3920857/hig...

 

Let me know if that helps.

 

Craig

 

If my post is a solution to your issue, click "Accept as Solution" below...

Distinguished Contributor
cadwomen
Posts: 135
Registered: ‎08-31-2003
Message 9 of 10 (652 Views)

Re: Tool Palettes problem

11-15-2013 01:07 PM in reply to: craig.wood

Hy Craig

 

there is no network .... so

 

 

 

cu cw

If my post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!
Mentor
craig.wood
Posts: 215
Registered: ‎02-20-2012
Message 10 of 10 (648 Views)

Re: Tool Palettes problem

11-15-2013 01:17 PM in reply to: cadwomen

If not using the network, the same method in the other thread should still work if you copy the admin's tool palette and paste it onto all other user's machines and have their options--> tool palettes point to the local copy on their machine.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD P&ID Category!

The AutoCAD P&ID forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community