AutoCAD P&ID General Discussion

AutoCAD P&ID General Discussion

Reply
Active Member
rrui00
Posts: 8
Registered: ‎04-11-2012
Message 1 of 3 (288 Views)

Size of Globe Valves

288 Views, 2 Replies
06-01-2012 01:04 PM

For some reason the size of automatic globe valves is smaller than the rest of automatic valves (ball etc..) and that manual globe valves.  Anyway to change the size of predefined valves?  See picture attached.

 

Thanks,

Employee
KenFauver
Posts: 62
Registered: ‎10-31-2011
Message 2 of 3 (283 Views)

Re: Size of Globe Valves

06-01-2012 02:49 PM in reply to: rrui00
This can be changed by editing the block properties from within the project setup.
If the post answers your question, please mark it as an Accepted Solution, so that others can find answers quickly!


Regards,

Kenneth G. Fauver
Technical Sales Specialist – Plant
Oil and Gas Solutions
Active Member
rrui00
Posts: 8
Registered: ‎04-11-2012
Message 3 of 3 (252 Views)

Re: Size of Globe Valves

06-04-2012 07:13 AM in reply to: KenFauver

Thanks, that helped.  

 

I have about 40 P&IDs, and when I change the block, it automatically updates them all, but the lines are not connected to the new valve, see snapshot attached.

 

I have to go one by one and change the valve type, change it again to the one I want and at that point YES, the lines are properly connected.

 

Any way to avoid doing this to every single valve?

 

Thanks,

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD P&ID Category!

The AutoCAD P&ID forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.