AutoCAD P&ID General Discussion

Reply
Active Contributor
john.brady
Posts: 33
Registered: ‎07-03-2008
Message 1 of 4 (381 Views)

4 way valve with 2 line sizes

381 Views, 3 Replies
07-24-2008 04:33 AM
Say you have a four way valve, four piping connections like a cross. The pipe connected to ports at 0 and 180 are 3" while the pipe connected to ports 90 and 270 is 2". The data manager list the valve size as ? "multiple sources of information" is there a way to have two sizes shown without using a different line group?!?!

Thanks
*Peter Quinn
Message 2 of 4 (381 Views)

Re: 4 way valve with 2 line sizes

07-29-2008 03:03 PM in reply to: john.brady
Sinner2009,

When I do it, I get the main line size showing up, not multiple. Your best
bet is to set up 2 addition size variable for the valve (like Size1, Size2)
and manually fill them in. In theory, you should be able to use the
propagation feature to automatically set them, but I was unable to tell it
to get other connections. It always gets the main one.

Peter Quinn
Autodesk
wrote in message news:5989368@discussion.autodesk.com...
Say you have a four way valve, four piping connections like a cross. The
pipe connected to ports at 0 and 180 are 3" while the pipe connected to
ports 90 and 270 is 2". The data manager list the valve size as ? "multiple
sources of information" is there a way to have two sizes shown without using
a different line group?!?!

Thanks
Active Contributor
john.brady
Posts: 33
Registered: ‎07-03-2008
Message 3 of 4 (381 Views)

Re: 4 way valve with 2 line sizes

07-30-2008 02:16 AM in reply to: john.brady
Yes that was the conclusion I came to also, our business however is 2, 3, 6, & 6 way valves(With two line sizes only). Normal inline valves are only utility. My users are not happy bunnies. Is this something that AutoDESK can look at. The valves are not line breakers, basically place the valve and bring the line too and from it but the real crunch is having the valve pick up two line sizes. We may have up to 300 of these valves on one P&ID so manually inputting a second size is a real pain.

Thanks
Valued Contributor
phil.cooper
Posts: 94
Registered: ‎11-29-2012
Message 4 of 4 (275 Views)

Re: 4 way valve with 2 line sizes

12-06-2012 06:41 AM in reply to: john.brady

any update regarding this as I have the same problem?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD P&ID Category!

The AutoCAD P&ID forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community