AutoCAD Mechanical General Discussion

AutoCAD Mechanical General Discussion

Reply
Valued Contributor
nannerdw
Posts: 95
Registered: ‎06-09-2008
Message 1 of 4 (1,897 Views)
Accepted Solution

Change datum of ordinate dimension

1897 Views, 3 Replies
01-10-2013 11:09 AM

Is there a way to change the datum of an existing ordinate dimension?

 

I'm using AutoCAD Mechanical 2009.

-Using Autodesk Inventor Professional 2012
Employee
michaelsu
Posts: 483
Registered: ‎07-11-2008
Message 2 of 4 (1,869 Views)

Re: Change datum of ordinate dimension

01-15-2013 06:19 PM in reply to: nannerdw

If the ordinate dimensions are created by AMAUTODIM, you can use AMPOWEREDIT command to re-arrange them.

Thanks.
Michael Su
SQA Engineer
Autodesk
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark any response as "Accept as Solution" if it answers your question.

Valued Contributor
nannerdw
Posts: 95
Registered: ‎06-09-2008
Message 3 of 4 (1,853 Views)

Re: Change datum of ordinate dimension

01-22-2013 11:51 AM in reply to: nannerdw

Thanks, but AMAUTODIM is far too cumbersome for what I'm trying to do.  Each of my ordinate dimensions is connected to the base point of a block reference.  Going through the AMAUTODIM options to pick a single object nested inside each individual block reference is extremely tedious, compared to just picking each point manually.

-Using Autodesk Inventor Professional 2012
Valued Contributor
nannerdw
Posts: 95
Registered: ‎06-09-2008
Message 4 of 4 (1,838 Views)

Re: Change datum of ordinate dimension

01-24-2013 11:08 AM in reply to: nannerdw

I figured out how to do it.  When you select an ordinate dimension, it highlights the point at its origin, which can be moved.

-Using Autodesk Inventor Professional 2012
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.