AutoCAD Map 3D General

Reply
Active Member
Posts: 6
Registered: ‎06-20-2008
Message 1 of 3 (800 Views)

mapiinsert

800 Views, 2 Replies
06-22-2012 09:15 AM

I'm using AutoCAD Civil 3D 2013 and am wondering if Autodesk has changed how it handles the mapiinsert command?  I've never experienced a problem inserting my local dataset of orthoimagery until now. I've checked my insert and drawing units, as well as the coordinate system.  Am I missing something?

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,523
Registered: ‎06-29-2007
Message 2 of 3 (780 Views)

Re: mapiinsert

06-23-2012 06:34 AM in reply to: rasterized

Hi,

 

>> I've never experienced a problem inserting my local dataset of orthoimagery until now

And the problem now is?

  • AutoCAD crashes
  • does not insert the image
  • gives an error message
  • inserts the image not georeferenced
  • inserts the image georeferences, but wrong coords
  • ....

And you tried that in new drawings (based in original Civil-templates)?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Active Member
Posts: 6
Registered: ‎06-20-2008
Message 3 of 3 (763 Views)

Re: mapiinsert

06-25-2012 06:25 AM in reply to: rasterized

The state plane coord sys reference in the image header is misinterpreted. I think this needs a better fix but to avoid the problem, clear any coordinate system before calling mapiinsert.  It can be reinstated, after all imports with a referenced geodetic system of course. 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community