AutoCAD Map 3D General

Reply
Contributor
1sccobb
Posts: 11
Registered: ‎01-30-2007
Message 1 of 16 (177 Views)

copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

177 Views, 15 Replies
10-15-2013 01:29 PM

copy & pasting from one dwg to another it will scale by 12 without warning, units are set to unitless both dwg's.....doesn't happen on every sheet got thinking it's a drawing variable of some sort and system.

Contributor
1sccobb
Posts: 11
Registered: ‎01-30-2007
Message 2 of 16 (175 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 01:30 PM in reply to: 1sccobb

version autocad map 3d 2014

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,867
Registered: ‎06-29-2007
Message 3 of 16 (173 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 01:35 PM in reply to: 1sccobb

Hi,

 

>> units are set to unitless both dwg's

Then start command _OPTIONS, select tab "User Preferences" and check that unit settings too.

BTW: when you work with GIS-objects, why do you work without units, at least you'll have some infos about units set when assigning a coordinate system!

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Contributor
1sccobb
Posts: 11
Registered: ‎01-30-2007
Message 4 of 16 (163 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 02:08 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

Set to unitless their also in both drawings.....

 

Theirs a lot I don't know about using GIS, we work on nothing but water here and we use mrsid files and draw in the roads, waterline, etc....I'm sure theirs a more efficent way, but I was the only here for the last 7 years that uses Cad, this is the first issue I have seen where I couldn't copy & paste from a known point.

 

Thanks for the reply

 

Craig

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,867
Registered: ‎06-29-2007
Message 5 of 16 (160 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 02:14 PM in reply to: 1sccobb

Hi,

 

>> I couldn't copy & paste from a known point

What happens if you do _WBLOCK with the objects you like to transfer and then run _INSERT to import the geometry from that new file? Is that also scaled?

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
*Expert Elite*
Murph
Posts: 1,922
Registered: ‎11-13-2006
Message 6 of 16 (159 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 02:15 PM in reply to: 1sccobb

Check INSUNITSDEFSOURCE and  INSUNITSDEFTARGET then also use the _dwgunits command and look there.

Murph
Supportting the troops daily.
Contributor
1sccobb
Posts: 11
Registered: ‎01-30-2007
Message 7 of 16 (155 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 02:21 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

Yes, I wblocked out all the line work into a new dwg from 0,0 still same result. Seems like a drawing issue and not a system variable, but the brand dwg had same result.

Contributor
1sccobb
Posts: 11
Registered: ‎01-30-2007
Message 8 of 16 (148 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 02:29 PM in reply to: Murph

_dwgunits is set to 1/inches, but theirs no option for 0 there, everything else is 0 unitless

*Expert Elite*
Alfred.NESWADBA
Posts: 8,867
Registered: ‎06-29-2007
Message 9 of 16 (144 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 02:34 PM in reply to: 1sccobb

Hi,

 

>> _dwgunits is set to 1/inches

Can you follow the command to the 4th option "Scale objects from other drawings upon insert" ... and set that to "no"

 

- alfred -

-------------------------------------------------------------------------
Alfred NESWADBA
Ingenieur Studio HOLLAUS ... www.hollaus.at
-------------------------------------------------------------------------
Contributor
1sccobb
Posts: 11
Registered: ‎01-30-2007
Message 10 of 16 (141 Views)

Re: copy/paste problem, probably easy fix, first time experience for me though

10-15-2013 02:45 PM in reply to: Alfred.NESWADBA

Yes and no, works with _insert, I can scale in the x,y direction by 1/12, but any blocks that aren't exploded are shifted out of the screen but stil part of the block, I didn't explode dwg upon insert...

 

They're  engineer dwg's with 100 scale viewport's and if I do a copy/paste theirs no scale options 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community