AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
DrWileFTracer
Posts: 93
Registered: ‎03-04-2010
Message 1 of 4 (341 Views)
Accepted Solution

Queries

341 Views, 3 Replies
09-14-2012 12:03 PM

Although I use Civil 3d 2013, I have never used the map 3d program. I have GIS data and need to perform queries but I can't seem to figure out how to get a query to work.

I have the drawing open and the data is displayed. On the Task Pane I right click on "Current Query" and choose "Define". On the "Define Query of Attached drawing" dialog under "Query Type" I want pick "Data" which opens the "Data Condition" dialog. At this point you can choose Object Class, Object Properties, Database Link, Object Data or attribute. When I pick any of these options I get a "No Tables Found" message at the bottom of the dialog box (with the exception of Attribute). I'm therefore left with nothing to pick for the Object Data Fields.

Am I approaching this task the corrrect way? If so, what could be causing this to occur. If I'm going about it the wrong way, could someone please point me in the right direction.

 

Thanks very much

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,645
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 4 (335 Views)

Re: Queries

09-14-2012 12:20 PM in reply to: DrWileFTracer

You can't query the current drawing (well, you could, but it's an undocumented feature, so we pass through).

1] in an empty drawing, type in _ADEDRAWINGS and attach your DWG

2] now issue _ADEQUERY and perform a "draw" query as you want, sir. 

Valued Mentor
parkr4st
Posts: 443
Registered: ‎03-24-2004
Message 3 of 4 (309 Views)

Re: Queries

09-17-2012 02:56 AM in reply to: antoniovinci

is the GIS data connected? ie shp or sdf?  if so, display manager tab, right click the layer and select  query to filter data, enter the query and OK.  the query result will show on the map.  if you want to use that result later in other maps on DM tab, right click the layer and Save Layer, name and save it.  drop and drag the .layer file into a map when needed.

 

dave

 

 

Valued Contributor
DrWileFTracer
Posts: 93
Registered: ‎03-04-2010
Message 4 of 4 (301 Views)

Re: Queries

09-17-2012 06:31 AM in reply to: DrWileFTracer

That helped. Problem solved.

 

Thanks very much

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.