AutoCAD Map 3D General

Reply
Active Contributor
Posts: 27
Registered: ‎10-19-2012
Message 1 of 4 (361 Views)
Accepted Solution

Map 3D 2013: solid fill partially prints

361 Views, 3 Replies
11-07-2012 02:07 PM

Feel like i'm running in circles...

 

This drawing only consists of Data Connected .shp files. The polygon styles all have a different color solid fill. Transparencies are set differently for each. I thought that may have been an issue because the two layers that plot good every time are set to zero, but another layer that plots bad is also set to zero.

 

To give you a visual, my drawing indicates the entire state of Michigan (UP & LP) with the Great Lakes. Layout tab 1 shows the entire drawing in landscape orientation. Layout tab 2 is rotated counter-clockwise and zoomed in on the LP. Layout tab 2 is where my problem occurs. The plot indicates a chunky diagonal area through the state showing the color & line content, but the remaining area within the state is blank. Comparing two bad prints, I realized that even though the diagonal area prints on both, they have slightly different "coverage". They also plot different lines in different locations. Why would rotating the viewport cause a problem like this!?

 

The plot preview displays correctly though.

 

Plotting from the model space works fine. Why won't it work in paperspace?

 

Any help would be greatly appreciated!

-Robyn

Mentor
Posts: 229
Registered: ‎03-25-2008
Message 2 of 4 (350 Views)

1

11-08-2012 05:48 AM in reply to: rckohler

Plotting with transparency has be buggy for years with no attempt of them ever trying to fix it. You are better off doing some kind of hatch.

 

I find even if you do get it to plot once with transparency, the chances of it plotting correctly next time are slim to none.

 

Believe me, It is a pain to me almost everyday.

Mentor
Posts: 229
Registered: ‎03-25-2008
Message 3 of 4 (348 Views)

Also, after you take out all the transparencies, make sur...

11-08-2012 05:49 AM in reply to: tjmapper

Also, after you take out all the transparencies, make sure you disable the check box in your plot dialog.

Active Contributor
Posts: 27
Registered: ‎10-19-2012
Message 4 of 4 (340 Views)

Re: Map 3D 2013: solid fill partially prints

11-08-2012 07:29 AM in reply to: rckohler

I turned all transparencies to zero, unchecked 'plot transparencies' & my print came out right! Even better news; my DWG to PDF created fine, slow, but plotted great too!

Thank you so much for solving this annoyance!

-Robyn

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community