AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Contributor
Gabriel_C
Posts: 16
Registered: ‎11-01-2012
Message 1 of 5 (197 Views)
Accepted Solution

Enable jobs

197 Views, 4 Replies
12-09-2013 02:17 PM
Hello all, I am using Map 3D 2012 Enterprise with a connection to Oracle 11g. Right now I am trying to job-enable my industry models, but the Job Administrator doesn't show up in Infrastructure Administrator. Industry Model Setting list only General, Modules, Units and Spatial Tab. Job system tables exist. Do i need to make additional Oracle setups (create workspace or version-enable the tables) before I can enable jobs? Thank you!
Active Member
drewbb
Posts: 10
Registered: ‎09-05-2006
Message 2 of 5 (185 Views)

Re: Enable jobs

12-09-2013 03:53 PM in reply to: Gabriel_C

Hi:

 

The Enterprise Edition of Oracle is required for jobs.  Not sure if that's the issue.

 

Sincerely,
Drew Burgasser, P.E.
CAD Masters, Inc.
www.cadmasters.com
Contributor
Gabriel_C
Posts: 16
Registered: ‎11-01-2012
Message 3 of 5 (178 Views)

Re: Enable jobs

12-09-2013 04:01 PM in reply to: drewbb
Hi, I'm running an Oracle Standard Edition, but i have workspace manager (can activate versioning, create multiple workspaces, save points etc.). Now I'm checking if I need special roles on MDSYS or MAPSYS. Thank you for the reply!
Mentor
Robert_Fritz
Posts: 161
Registered: ‎12-08-2011
Message 4 of 5 (147 Views)

Re: Enable jobs

12-10-2013 01:51 AM in reply to: Gabriel_C

Hi,

 

Jobs in Map are based on Oracle's "Virtual Private Database", they are not related to Oracle workspaces. VPD requires EE.

 

Map / Topobase help:

 

Based on the Oracle® database, Autodesk delivers a long transaction and versioning framework that meets the specifics of the cadastral applications, Topobase Jobs.Topobase Jobs are based on Oracle's VPD (Virtual Private Database) technology. This makes it possible to have multiple states for an object in the database, such as live, pending, and open.

 

 

The plain FDO Oracle provider in Map can process Oracle workspaces - but the industry model provider is different.

 

Rob

 

http://raumpatrouille3d.blogspot.ch/
Contributor
Gabriel_C
Posts: 16
Registered: ‎11-01-2012
Message 5 of 5 (142 Views)

Re: Enable jobs

12-10-2013 02:03 AM in reply to: Robert_Fritz

Hi,

 

Thank you for your answer. I'm already working on upgrading my Oracle license to Enterprise.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community