AutoCAD Map 3D General Discussion

AutoCAD Map 3D General Discussion

Reply
Contributor
directapproach
Posts: 13
Registered: ‎06-26-2008
Message 1 of 3 (314 Views)

DEM - assign coordinate system

314 Views, 2 Replies
08-15-2012 12:34 PM

I'm using Map3D & Raster Design 2012.

 

I have connected to some SRTM DEM data, but the resulting terrain and contours I generated are not showing properly. Specifically, the map area is stretched out of shape (too wide L & R). I seem to recall it had to do with setting the proper "define coordinate system" option for the file.

 

Can anyone provide me with any help on what to assign, or if I'm off the mark altogether?

 

Thanks in adavnce for the help.

*Expert Elite*
antoniovinci
Posts: 1,634
Registered: ‎06-03-2011
Message 2 of 3 (297 Views)

Re: DEM - assign coordinate system

08-16-2012 12:04 AM in reply to: directapproach

I fear you can't transform DEM files on-the-fly, sir.

Try to set the main CRS of your drawing (command _ADESETCRDSYS) identically to which you read in the Dem header (I bet LL84) then _MAPCONNECT the SRTM stuff again.

Product Support
phil_borycens
Posts: 189
Registered: ‎10-25-2011
Message 3 of 3 (137 Views)

Re: DEM - assign coordinate system

01-03-2014 03:17 PM in reply to: directapproach

In the 2014 release, this issue no longer exists. The recommended workflow is:

1. Run MAPCSASSIGN and assign the drawing a coordinate system.

2. Data Connect to the DEM and Add to Map.



Phil Borycens
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.