AutoCAD MEP General

Reply
Active Member
bobbyg
Posts: 7
Registered: ‎04-18-2012
Message 1 of 4 (346 Views)
Accepted Solution

Content Builder Dimensions

346 Views, 3 Replies
04-18-2012 08:45 AM

Hello!

 

I've been making MvParts in MEP for a couple of months. As I've progressed in my ability, I've come to realize the importance of using dimensions. Perhaps I've gone overboard, perhaps I'm a maniac--but that's beside the point. The majority of the time it's hard to see my model because of how many dimensions I have.

 

How do you guys deal with having over 9,000 dimensions? Are there any tricks to making easier to see?

*Expert Elite*
Keith.Brown
Posts: 1,069
Registered: ‎03-13-2008
Message 2 of 4 (339 Views)

Re: Content Builder Dimensions

04-18-2012 09:34 AM in reply to: bobbyg

Wow!  9000 dimensions?  What piece of equipment are you modeling?  Of those 9000 dimensions how many are you flexing per piece of equipment?

 

To answer your question, how many planes do you have in your part?  You are able to select a dimension in the content builder tool palette, right click on it and hide it.  This way you can hide any dimensions that are not important to your current view.

 

dimension.jpg

 

 

Out of curiosity, could you upload a pic of the models you are creating?  I am just curios as to what piece of equipment will have 9000 dimensions.  I would say that in order to reduce the number of dimensions you could maybe break your mvpart into several different parts.


Keith Brown AutoCAD MEP BLOG | RSS Feed
AutoCAD MEP 2014 | Revit 2014 | EastCoast CAD/CAM V6.1 | Visual Studio 2013
────────────────────────────────────
⁞|⁞ Please use Mark Solutions!.Accept as Solution and Give Kudos!Give Kudos as appropriate. Thank you!
Active Member
bobbyg
Posts: 7
Registered: ‎04-18-2012
Message 3 of 4 (337 Views)

Re: Content Builder Dimensions

04-18-2012 09:53 AM in reply to: Keith.Brown

Oh, sorry, I was just joking about the 9,000 dimensions thing. It's a meme...you've never heard of it? http://knowyourmeme.com/memes/its-over-9000

 

Anyways, thanks for the tip. I tried making an entire plane invisible, but that only works on the plane itself, and not the things on the plane. I have about 45 dimensions right now.

 

Thanks again for the descriptive reply.

Employee
gregg.stanley
Posts: 118
Registered: ‎01-19-2006
Message 4 of 4 (294 Views)

Re: Content Builder Dimensions

05-04-2012 10:15 PM in reply to: bobbyg

use isolate objects on the plane instead of visibility, then you can end object isolation and make everything visible / invisible. Look at our OOTB parts for examples. This is what we use.

 

Gregg



Gregg Stanley
QA Analyst
AEC
Autodesk, Inc.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD MEP Category!

The AutoCAD MEP forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community