AutoCAD LT General

Reply
Valued Contributor
c.dufrene
Posts: 51
Registered: ‎04-26-2012
Message 1 of 9 (274 Views)
Accepted Solution

Priority to pc3 or to page setup ?

274 Views, 8 Replies
11-20-2012 02:34 AM

Hi,

I've made templates from which I have created page setup and from those I have saved both the pc3 and the pmp.

I've spent the last three days to manually import the page setup to almost 200 dwg (which are used with several scripts)...

For some unknown reasons I have the page setup settings changed, mainly from portrait to landscape...:smileyfrustrated:

 

So I'd like to know why the pc3 was NOT used ?

Thanks.

 

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,629
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 9 (261 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-20-2012 04:38 AM in reply to: c.dufrene

That's too broad a question I suspect: what was/is your main objective with this undertaking?

LT version? Windows version? plotting to Windows drivers? Alone, or part of a larger office?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Valued Contributor
c.dufrene
Posts: 51
Registered: ‎04-26-2012
Message 3 of 9 (249 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-20-2012 06:48 AM in reply to: pendean

AutoCAD 2013LT

Windows 7 64 bits

Large office

 

In our previous environment (AutoCAD 2005LT), the menus were heavily customised with lots of new buttons with scripts behind that automatically insert templates, fill attributes, etc...

 

Due to:

-migration to Windows 7 64 bits

-print server crash

 

I have to rebuild a new .cuix with all the features.

So in all .dwg and .dwt I found in our server, I manualy change the page setup.

but some of them switches orientation and I would like to know why before changing again...

 

Thanks.

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,629
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 9 (239 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-20-2012 08:29 AM in reply to: c.dufrene

More questions, forgive me: did you all use pagesetups (and/or PC3 files) in LT2005 like you wish to do now? nothing has changed in that respect, they both should work the same.

Or is this a new approach? and why if it is? and what did you used to do in LT2005?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Valued Contributor
c.dufrene
Posts: 51
Registered: ‎04-26-2012
Message 5 of 9 (220 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-21-2012 12:55 AM in reply to: c.dufrene

As per print server crash and 64 bits programs, I redefined page setup, pc3 and pmp files 

 

I was not the "creator" of the previous environment so I just mimic all he had done.

 

As far as I know pc3 and pmp define printer settings and the page setup gives paper orientation, plot style, plot area, etc...

 

Perhaps there's a bug in one script that import those page setup ?

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,629
Registered: ‎11-06-2003
Message 6 of 9 (213 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-21-2012 05:14 AM in reply to: c.dufrene

... or you are importing the wrong pagesetup perhaps.

PC3 file is just a pointer file, the pagesetup is the master control.

 

Do you just need to create a simpler macro button(s) to automate plotting?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Valued Contributor
c.dufrene
Posts: 51
Registered: ‎04-26-2012
Message 7 of 9 (205 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-21-2012 05:48 AM in reply to: pendean

it's more complex than that...

 

yes, there's a single button, but behind there are scripts that launch .bat that launch other scripts and then open an Excell and then...

 

It's a whole procedure to "quickly" plot drawings from other company’s, with very, very small AutoCAD knowledge.

 

I found a way to correct everthing I did this on this forum: http://forums.autodesk.com/t5/Visual-LISP-AutoLISP-and-General/Globally-Changing-Page-Setups/m-p/342...

 

Unfortunately, it seems to be only valid for AutoCAD full, NOT the LT :-(

 

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,629
Registered: ‎11-06-2003
Message 8 of 9 (200 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-21-2012 06:21 AM in reply to: c.dufrene

You might need to share these files and details if you want further help with these customizations.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Valued Contributor
c.dufrene
Posts: 51
Registered: ‎04-26-2012
Message 9 of 9 (193 Views)

Re: Priority to pc3 or to page setup ?

11-21-2012 06:55 AM in reply to: pendean

Forget it... I'll do it manually

 

But Thanks anyway for your time. Cheers.

 

 

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community