AutoCAD LT General

Reply
Active Member
wesleylau
Posts: 10
Registered: ‎06-13-2011
Message 1 of 6 (281 Views)

Moving 3D mouse cancels command

281 Views, 5 Replies
06-13-2011 04:09 PM

I have AutoCAD LT 2011 and a 3D Connexion space navigator. My problem is that whenever I move the mouse, the command that I'm currently on gets canceled. For example, if I am moving something and it's asking me for the target location and I move the 3d mouse to navigate there, I get canceled out of the move command. This essentially means I can't use my 3d mouse for commands (a big problem!).

 

Anybody else have this issue and how did they resolve it?

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 2 of 6 (278 Views)

Re: Moving 3D mouse cancels command

06-13-2011 05:02 PM in reply to: wesleylau

SWAG - Is your PICKFIRST variable set to 1?

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Active Member
wesleylau
Posts: 10
Registered: ‎06-13-2011
Message 3 of 6 (264 Views)

Re: Moving 3D mouse cancels command

06-14-2011 12:20 PM in reply to: wesleylau
Yes, my PICKFIRST variable is set to 1. I just also tried setting it to 0 and I have the same problem.

Also, I used to use AutoCAD 2008 and didn't have any problems. I emailed Logitech, but they said that AutoCAD now handles the 3d connexion drivers (version 2011 and up), so they can't help me...
*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,596
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 6 (248 Views)

Re: Moving 3D mouse cancels command

06-14-2011 03:42 PM in reply to: wesleylau
In AutoCAD most likely, but not LT.

I suggest you post in the Pointing Devices forum as well, don't forget to mention your LT version: http://forums.autodesk.com/t5/Pointing-Devices-and-Displays/bd-p/17
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
New Member
gerarddecarolis
Posts: 1
Registered: ‎11-14-2011
Message 5 of 6 (199 Views)

Re: Moving 3D mouse cancels command

11-14-2011 09:44 AM in reply to: wesleylau

I had the same problem just using my regular mouse. After reading your post I decided to unplug my 3D connexion mouse. The problem went away and didn't come back after I plugged the 3D mouse back in. Another Inventor user heard me talking about this issue and told me using the "Calibrate" feature in the 3D connexion control panel should also fix the problem.

Active Member
wesleylau
Posts: 10
Registered: ‎06-13-2011
Message 6 of 6 (181 Views)

Re: Moving 3D mouse cancels command

12-08-2011 06:52 AM in reply to: gerarddecarolis

Neither worked for me. Same problem when I unplugged my mouse and replugged it back in. No cigar trying to calibrate either.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community