AutoCAD LT General Discussion

Reply
Member
oliver
Posts: 3
Registered: ‎04-16-2013
Message 1 of 4 (841 Views)

fatal error when printing dwg to pdf (FATAL ERROR: Unhandled c0000417h)

841 Views, 3 Replies
04-16-2013 09:06 AM

Dear users,

 

Please help me.

 

Due to a "FATAL ERROR: Unhandled c0000417h" my AutoCAD 2014 crashes every time I try to print a dwg to pdf.

 

It seems to only occur if I print one of any number of files within a particular/specific folder.

 

Things I am still able to do:

 

I can publish the very same drawings to pdf.

I can print a dwg to pdf if it is within a different folder.

 

Any suggestions?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,822
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 4 (833 Views)

Re: fatal error when printing dwg to pdf (FATAL ERROR: Unhandled c0000417h)

04-16-2013 09:51 AM in reply to: oliver

Try fixing these few files: start LT onit's own, then use RECOVER command to open each of them. Remeber to SAVE then PURGE (and SAVE again) before plotting.

 

Also double-check your plot parameters and plotter selection.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Member
oliver
Posts: 3
Registered: ‎04-16-2013
Message 3 of 4 (826 Views)

Re: fatal error when printing dwg to pdf (FATAL ERROR: Unhandled c0000417h)

04-16-2013 10:19 AM in reply to: oliver

Thank you for your reply.

I have tried your suggestion but still no luck.

 

I have found a temporary fix in which I press control + P, change my printer and apply to layout and then change my printer back to dwg to pdf and press print at which point it has not problem.

 

Any bright ideas based on this?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,822
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 4 (822 Views)

Re: fatal error when printing dwg to pdf (FATAL ERROR: Unhandled c0000417h)

04-16-2013 11:09 AM in reply to: oliver

>>>.. change my printer and apply to layout and then change my printer back...<<<

As noted in the second part of my first reply, it would appear the DWG files are referencing a dead or missing driver and you reselecting it is the cure.

 

Remember to SAVE your file to make these changes stick. if you want to automate the selection, you can use -PLOT command (there is a dash in the command name) in a macro and include in the CUI's Ribbon or toolbar of your choice.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community