AutoCAD LT General Discussion

AutoCAD LT General Discussion

Reply
Valued Contributor
gcCad
Posts: 97
Registered: ‎06-21-2010
Message 1 of 14 (231 Views)

MText titles & columns

231 Views, 13 Replies
03-15-2013 12:32 PM

Using LT 2011

 

In MS Word I can have some text that is all in one full width column, then put in a break and have a later section in multiple columns, then a break and go back to one column.

 

I want to do something similar in ACAD.

 

Here is how I want it to look.

 

GENERAL CONDITIONS

 

1.    LOTS OF BOILERPLATE                                    2.    LOTS MORE BOILERPLATE

 

Here is how MText does it.

 

GENERAL CONDITIONS                            2.    LOTS MORE BOILERPLATE

 

1.    LOTS OF BOILERPLATE

 

Is there a way to separate sections, or do I need to make the "GENERAL CONDITIONS" part a separate mtext object?

 

Thanks,

 

GChapp

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,155
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 14 (222 Views)

Re: MText titles & columns

03-15-2013 12:55 PM in reply to: gcCad

No, AutoCAD is not MSWord: you'll have to introduce additional spaces as it does not separate the title from the body of the text like word processors do.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 3 of 14 (218 Views)

Re: MText titles & columns

03-15-2013 01:02 PM in reply to: pendean

Agreed it is a lousy word processor but are we sure about the Column possibilities?

 

MTEXT.jpg

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Valued Contributor
gcCad
Posts: 97
Registered: ‎06-21-2010
Message 4 of 14 (213 Views)

Re: MText titles & columns

03-15-2013 01:06 PM in reply to: pendean

I don't want to add extra spaces (like at the top of the second column) because that messes up the column if it gets text added or resized.

 

So far making the title a separate mtext object and lowering the main text body object works the best for me.

But I want to be able to keep the title part of the main text body.

 

Thanks,

 

GChapp

*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,155
Registered: ‎11-06-2003
Message 5 of 14 (206 Views)

Re: MText titles & columns

03-15-2013 01:52 PM in reply to: Charles_Shade

Can't be properly done Charley, no matter how many times you click your heels :smileyhappy:

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
pendean
Posts: 22,155
Registered: ‎11-06-2003
Message 6 of 14 (204 Views)

Re: MText titles & columns

03-15-2013 01:53 PM in reply to: gcCad

Pick whichever 'evil' you are willing to tolerate and stick with it: I personally hate separate objects meant to be together.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 7 of 14 (192 Views)

Re: MText titles & columns

03-16-2013 07:33 AM in reply to: pendean

Though I'd ask since using that editor it was not something I do usually

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Valued Contributor
gcCad
Posts: 97
Registered: ‎06-21-2010
Message 8 of 14 (190 Views)

Re: MText titles & columns

03-16-2013 07:36 AM in reply to: Charles_Shade

Please feel free to expound on what you usually do.

 

GChapp

Distinguished Mentor
steven-g
Posts: 531
Registered: ‎05-11-2009
Message 9 of 14 (182 Views)

Re: MText titles & columns

03-16-2013 09:26 AM in reply to: gcCad

Why not do it in Word if that is how you like to work, that way you can use all the options you want from word. Save the document then just drag it into your drawing from windows explorer. It should come in as an ole object. And if you double click it, it will opened in word to be edited.

Regards Steven Gray
Setting Out (Joinery Manufacturing)
Autocad 2013LT
Windows 7 professional
*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 10 of 14 (169 Views)

Re: MText titles & columns

03-16-2013 09:02 PM in reply to: gcCad

Well nothing,

I have a general notes Block that are part of my boilerplate and unless I get information about how the notes are not CYA I pretty much leave them alone.

Hence, why I asked.

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.