AutoCAD LT General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
cdavis7254
Posts: 138
Registered: ‎05-02-2007
Message 1 of 20 (369 Views)
Accepted Solution

MText Issues

369 Views, 19 Replies
05-15-2013 06:40 AM

We are using AutoCad LT 2012.  When I double click into an existing piece of MText, either just a piece of text or part of an MLeader, the font in the MText editor changes appearance to a different font.  We use symplex for 90% of our text.  Today it went to a block style, other times it goes to a archstyle.  When I close the editor, to closes back in the original font.  It doesn't do this every time, and it doesn't matter what drawing I'm in.  It also isn't just my computer.

 

Thank you,

Cary

Valued Mentor
bgingerich
Posts: 276
Registered: ‎08-29-2011
Message 2 of 20 (355 Views)

Re: MText Issues

05-15-2013 08:26 AM in reply to: cdavis7254

Has it always happened (since installation) or just recently.  If just recently, what changed (MS updates, new programs...). 

 

There is another post here that seems to be the same thing, but no solution.

 

(if ("mysolution"=answer) then (click "Accept As Solution"))

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Brandon Gingerich
Distinguished Contributor
cdavis7254
Posts: 138
Registered: ‎05-02-2007
Message 3 of 20 (349 Views)

Re: MText Issues

05-15-2013 08:48 AM in reply to: bgingerich

I didn't see that thread when I searched, but yes, that's the same thing that is happening to us.  It's been a month or two, but was fortunately too busy to stop & try to fix it.  I haven't installed anything new, other than the normal Microsoft updates.  I've gotten 9 in the last 45 days. Mostly Security Updates with a Windows 7 x64 update and a junk mail filter update for Outlook.

 

Like the other poster said, it's mostly annoying more than something that stops me from working.

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 4 of 20 (340 Views)

Re: MText Issues

05-15-2013 12:00 PM in reply to: cdavis7254

I've had it happen from time to time and have been trying to make it happen today to see if I could find the culprit.

Thought that maybe the current Texystyle would be what the editor defaulted too but no luck. Did not see a Variable that controlled the default Text Editor text.

When it happens again I'll try to take note of what the current setup is.

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,823
Registered: ‎11-06-2003
Message 5 of 20 (335 Views)

Re: MText Issues

05-15-2013 02:24 PM in reply to: cdavis7254
Are you saving these files down to a lower version of DWG?
Or are you opening old drawings where this occurs?
Does this happen ALL the time?
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
cdavis7254
Posts: 138
Registered: ‎05-02-2007
Message 6 of 20 (314 Views)

Re: MText Issues

05-20-2013 05:25 AM in reply to: pendean

By default, we save to 2004 format as we work with a couple of architects that don't want to upgrade.  It does this almost randomly.  I'll try to note when it does, I can't duplicate it on purpose, it just happens.

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,823
Registered: ‎11-06-2003
Message 7 of 20 (311 Views)

Re: MText Issues

05-20-2013 05:37 AM in reply to: cdavis7254
First, uncheck the two boxes under where you set the SAVE in Options and see if that helps cure the issue.

If not, then as a test, reset the default SAVE to 2010 format for the day, then after saving your files on opening them, see if you all can repeat the problems.

You are describing an old LT2004-LT2006 problem that went away for most of us with the current LT versions.

Let us know if either or a combo of both suggestions cured it after a day long testing session in your office. Note that sugestion #2 requires you to save to the newer format before using the file(s).
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Distinguished Contributor
cdavis7254
Posts: 138
Registered: ‎05-02-2007
Message 8 of 20 (309 Views)

Re: MText Issues

05-20-2013 05:47 AM in reply to: pendean

Ok, I changed my settings and will go with that today to see if it stops.  If not, I'll start saving to 2010 tomorrow and see if that does it.

 

I'll update this this afternoon.

 

 

Thanks

Distinguished Contributor
cdavis7254
Posts: 138
Registered: ‎05-02-2007
Message 9 of 20 (293 Views)

Re: MText Issues

05-21-2013 07:25 AM in reply to: pendean

The first suggestion to change the setting seems to have worked, it hasn't happened since.

 

Thanks

Cary

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,823
Registered: ‎11-06-2003
Message 10 of 20 (290 Views)

Re: MText Issues

05-21-2013 07:54 AM in reply to: cdavis7254
Thanks for posting back and sharing your fix.
Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community