AutoCAD LT General Discussion

Reply
Contributor
design
Posts: 13
Registered: ‎02-25-2008
Message 1 of 8 (466 Views)
Accepted Solution

Autocad will not load

466 Views, 7 Replies
03-15-2012 11:11 AM

 

For some time I have noticed that there were directories for past versions of Autocad called Autocad LT 2009, Autocad LT 2010, Autocad LT 2011. I am not sure whether these were the exact directory names but they were something along these lines.   I assumed they were were redundant but having deleted them, my subscription version of LT 2012 will now not open. It gets as far as 'Checking License' and then stops. I don't think these were program files but they seem to play some part in the runnuing of the 2012 version.

 

 

 

I would be grateful fo some help.

 

Thankyou

 

 

Ian Robinson

 

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,893
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 8 (462 Views)

Re: Autocad will not load

03-15-2012 11:26 AM in reply to: design

Reinstall LT2012: it will offer to repair when you start up the installer and that should be all you need to do.

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Contributor
design
Posts: 13
Registered: ‎02-25-2008
Message 3 of 8 (459 Views)

Re: Autocad will not load

03-15-2012 11:42 AM in reply to: design

THANKYOU

 

It has been a long day!

 

At the risk of appearing utterley usless, where can I download another copy to re-install? The download section seems to have various versions that include updates and fixes etc. What is the latest version?

 

 

Ian R

 

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 4 of 8 (457 Views)

Re: Autocad will not load

03-15-2012 11:57 AM in reply to: design

From your Subscription page.

Sign in and the download should be available.

Also, request a DVD copy when you can. I think you need to change the shipping parameters of your subscription and it will be automatically sent to you.

 

And you are correct - Though the previous versions are not needed if you rip them out, especially from the Registry, it will mess with the current version. A System Restore can often put things back as they were if you want to try that. Go back prior to when you deleted the previous vesions or the trouble started.

 

Please mark any response as "Accept as Solution" if it answers your question.
_____________________________________________________________

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.
Contributor
design
Posts: 13
Registered: ‎02-25-2008
Message 5 of 8 (450 Views)

Re: Autocad will not load

03-15-2012 12:08 PM in reply to: Charles_Shade

THANKYOU. Downloading now!

Contributor
design
Posts: 13
Registered: ‎02-25-2008
Message 6 of 8 (436 Views)

Re: Autocad will still not load

03-16-2012 12:30 AM in reply to: design

I downloaded  Autocad 2012 and ran in install, firstly as a repair & then as a complete re-install but the programme still trips out at the 'Checking Licence' stage on each installation. I have had 2 repair attempts and 3 complete reinstalls without success.

 

Does each new release of Autocad rely on any components of earlier versions? Is it that by removing the old versions I have lost some essential part or is each release completley independent?

 

Any suggestions as to what might be causing this?

 

I would be grateful for some further help.

 

Ian R

Contributor
design
Posts: 13
Registered: ‎02-25-2008
Message 7 of 8 (439 Views)

Re: Autocad will still not load

03-16-2012 12:35 AM in reply to: design

Following on from my earlier post, I downloaded  Autocad 2012 and ran an install as advised - firstly as a repair & then as a complete re-install - but the programme still trips out at the 'Checking Licence' stage on each installation. I have had 2 repair attempts and 3 complete reinstalls without success.

 

Does each new release of Autocad rely on any components of earlier versions? Is it that by removing the old versions I have lost some essential part or is each release completley independent?

 

Any suggestions as to what might be causing this?

 

I would be grateful for some further help.

 

Ian R

*Expert Elite*
Charles_Shade
Posts: 8,196
Registered: ‎04-10-2005
Message 8 of 8 (427 Views)

Re: Autocad will still not load

03-16-2012 04:42 AM in reply to: design

Follow this advice to ensure a Clean Install:

Remove Autodesk Products:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?linkID=9240817&id=2887771&siteID=123112

 

This should allow you to get the LT 2012 running. If it does not take advantage of the Subsrciption help that you have paid for.

Regards, Charles Shade            Win8 FAQ
CSHADEDESIGN|AUTOCAD LT|LT-KB|DYNAMIC BLOCKS

 
Please mark Accept as Solution if your question is answered. Kudos gladly accepted.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements

    Come hangout with Autodesk Support Specialist and AutoCAD LT guru Volker Cocco, to learn about Precision Drafting: Object Snaps and Object Tracking on July 31 @ 11:00 AM PST.

    Click here for registration information!

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community