AutoCAD Freestyle

AutoCAD Freestyle

Reply
Product Support
avto
Posts: 266
Registered: ‎10-07-2008
Message 1 of 25 (3,755 Views)
Accepted Solution

Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

3755 Views, 24 Replies
05-25-2010 11:28 AM
Error 1603 typically indicates that there was a failure during the installation, but in most cases this error message is not useful for providing an accurate diagnosis of the installation problem.

The 1603 error means that there is a resource in use. First, start the installer after a reboot. This could be because of an installation/update action that might have occurred since the last reboot.

Since permissions are sometimes associated with this error, once system restarts, please make sure you are logged in with the local system admin account. And for Windows Vista and Windows 7 try disabling UAC.

Quit all background applications as they often make use of files and prevent them from being accessed by Freestyle installer.

Empty your TEMP folder, as in TEMP folder Freestyle installer extracts its content and downloads needed prerequisites. To open TEMP folder, in the address bar of Windows explorer type %TEMP% and hit Enter key.

Disable your antivirus software and try installing Freestyle.

I hope this helps, and if not, please update the thread.

Thank you for your interest in Freestyle.

Avto Chachava,
Autodesk Product Support


Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
racoscarelli
Posts: 5
Registered: ‎05-24-2010
Message 2 of 25 (3,754 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

05-25-2010 01:03 PM in reply to: avto
Thank you for your response and I will try re-installing as you have directed. One problem though, in a need to use this program I successfully installed Freestyle on my laptop (Windows 7) with no problem. Will AutoCad allow me to install this software on two pcs as long as I do not use the program concurrently?

Rick
Product Support
avto
Posts: 266
Registered: ‎10-07-2008
Message 3 of 25 (3,754 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

05-26-2010 11:11 AM in reply to: avto
Based on the End User License Agreement you can only install and activate Freestyle on one computer.
EULA for Freestyle is the same as for AutoCAD, please refer to the section 2.2.1

http://usa.autodesk.com/company/legal-notices-trademarks/software-license-agreements


Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
racoscarelli
Posts: 5
Registered: ‎05-24-2010
Message 4 of 25 (3,754 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603 Not Resolved

06-03-2010 03:23 PM in reply to: avto
Followed your directions, disabled all virus scan software, terminated as many background jobs as possible, deleted TEMP files still get:
2010/6/3:18:17:43 Rick Coscarelli RICK-29YRU0HLZV === Setup started on RICK-29YRU0HLZV by Rick Coscarelli ===
2010/6/3:18:17:43 Rick Coscarelli RICK-29YRU0HLZV Eula files found on Media.
2010/6/3:18:17:43 Rick Coscarelli RICK-29YRU0HLZV Pit files found on Media.
2010/6/3:18:18:09 Rick Coscarelli RICK-29YRU0HLZV Component AutoCAD Freestyle found on Media.
2010/6/3:18:18:10 Rick Coscarelli RICK-29YRU0HLZV Installing Component AutoCAD Freestyle.
2010/6/3:18:18:13 Rick Coscarelli RICK-29YRU0HLZV Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603.

I was installing from a disc that Lisa sent me.

Running XP Pro
OS Name Microsoft Windows XP Professional
Version 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
OS Manufacturer Microsoft Corporation
System Name RICK-29YRU0HLZV
System Manufacturer Compaq Presario 061
System Model PJ518AA-ABA SR1230NX NA440
System Type X86-based PC
Processor x86 Family 6 Model 10 Stepping 0 AuthenticAMD ~2199 Mhz
BIOS Version/Date Phoenix Technologies, LTD 3.11, 9/2/2004
SMBIOS Version 2.3
Windows Directory C:\WINDOWS
System Directory C:\WINDOWS\system32
Boot Device \Device\HarddiskVolume1
Locale United States
Hardware Abstraction Layer Version = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
User Name RICK-29YRU0HLZV\Rick Coscarelli
Time Zone Eastern Daylight Time
Total Physical Memory 1,024.00 MB
Available Physical Memory 362.19 MB
Total Virtual Memory 2.00 GB
Available Virtual Memory 1.96 GB
Page File Space 2.26 GB
Page File C:\pagefile.sys

Rick Coscarelli
Product Support
avto
Posts: 266
Registered: ‎10-07-2008
Message 5 of 25 (3,740 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

06-07-2010 07:48 AM in reply to: avto

Hi Rick,

 

Can you please try copying the content of the installation DVD to a tem folder (e.g. c:\FRinstall) on your hard drive and then run AcadFreestyleSetup.exe from the folder.

 

In this way we can exclude possible issues with optical disk drives drivers.

 

Regards,
Avto



Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
bygary
Posts: 5
Registered: ‎06-21-2010
Message 6 of 25 (3,639 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

06-21-2010 12:14 PM in reply to: avto

I downloaded freestyle to a "save file" in my "Program \AUTODesk" folder.

 

I have since attempted to install from the folder with everything including the internet closed (I realize the program can still access DSL Internet port). I get the same response text error codes.

 

2010/6/21:14:22:01 Ann Schilling ANN-GARY === Setup started on ANN-GARY by Ann Schilling ===
2010/6/21:14:22:02 Ann Schilling ANN-GARY   Download Eula.
2010/6/21:14:22:02 Ann Schilling ANN-GARY   Download Pit.
2010/6/21:14:22:12 Ann Schilling ANN-GARY   Download Component AutoCAD Freestyle.
2010/6/21:14:24:27 Ann Schilling ANN-GARY   Installing Component AutoCAD Freestyle.
2010/6/21:14:26:54 Ann Schilling ANN-GARY   Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603.

I'm not a computer guru, but understand a few of the basics.

Product Support
avto
Posts: 266
Registered: ‎10-07-2008
Message 7 of 25 (3,635 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

06-21-2010 01:08 PM in reply to: bygary

Please note that you need to have an open Internet connection during Freestyle installation.

Freestyle installer (the file you downloaded) must have an uninterruptable connection to our server, so that all the necessary prerequisites and the program binaries to be installed successfully over the internet.  Thus during the Freestyle installation, we suggest disabling internet security apps and antivirus, as they are known to block installing certain dll files.  Please also make sure that you are installing Freestyle from your system administrator account.

 

In past, I remember a user with a DSL light connection, was getting the same error (1603) when trying to install Freestyle.  He ended up going to a local library and install Freestyle successfully through high speed wireless connection.  Perhaps you can try the same.



Avto Chachava
Autodesk Product Support
Autodesk, Inc.
Member
bygary
Posts: 5
Registered: ‎06-21-2010
Message 8 of 25 (3,619 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

06-22-2010 01:04 PM in reply to: avto

I talked with the trail sales dept and they indicate my problem may be not enough RAM ( I have 512MB + (2 x 128)MB). He said Sys Req is 1 GB. So I guess I must give up on freelstyle at this point.

 

However, I am using Quick CAD 8 and have a problem with the rotate function. I can select the group and select the rotate point, but when I click rotate the selected group rotates about 8+ degrees even though the rotate angle is set ror 45, 30, 90 or whatever. The free rotate handle isn't there. Any sugestions? I've had the program for several years, but haven't used it having AutoCAD 2002 to work with. A virus disabled my computer and 2002 is gone to bit heaven. Thanks for any suggestions you may have.

 

bygary

Employee
ashbagash
Posts: 1
Registered: ‎04-29-2010
Message 9 of 25 (3,537 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

06-29-2010 02:43 PM in reply to: avto

Section 3.1.2 is the one where it explicitly specifies that one additional installation may be used, with the stated limitations.

 

So essentially you may have 2 installations and have the product activated on 2 computers with only 1 user, correct?

 

Member
bygary
Posts: 5
Registered: ‎06-21-2010
Message 10 of 25 (3,531 Views)

Re: Installation of AutoCAD Freestyle exit with code 1603

06-29-2010 07:39 PM in reply to: avto

No. I have tried to install it on one computer twice and was completely unsuccessful both times and will not be able to use it at all. If 1 GB of Ram is required, may never be able to install it or use it. Gary

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.