AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Contributor
mtakkol
Posts: 14
Registered: ‎02-05-2013
Message 1 of 4 (176 Views)

source/destination arrow and text resizing

176 Views, 3 Replies
02-09-2013 12:22 PM

Hello Everyone,

I could not find how to adjust source/destination text and arrow size.

Any solutoions?

 

Thanx in advance

Tolga

 

*Expert Elite*
Icemanau
Posts: 931
Registered: ‎06-01-2010
Message 2 of 4 (158 Views)

Re: source/destination arrow and text resizing

02-10-2013 02:45 PM in reply to: mtakkol

As they are blocks, you have to modify the blocks themselves for a permanent solution. If you do su, make sure to update the installed blocks.

 

If it's only for the one dwg, select the blocks and go to the properties. Adjust the X & Y scales to increase the size.

This will scale the block up with 1 being 100% (standard size) and 1.5 being 150% and so on. Doint it this way will scale all the blocks up at once without changing their insertion point.

 

Regards Brad

Icemanau (NNTP handle: Brad Coleman)


Contributor
mtakkol
Posts: 14
Registered: ‎02-05-2013
Message 3 of 4 (150 Views)

Re: source/destination arrow and text resizing

02-11-2013 12:55 AM in reply to: mtakkol

Brad,

Thank you for the answer. I want to modify the source/destination arrows and texts in project-wide. How can I modify the block?

 

Regards

 

Tolga

*Expert Elite*
Icemanau
Posts: 931
Registered: ‎06-01-2010
Message 4 of 4 (139 Views)

Re: source/destination arrow and text resizing

02-11-2013 02:32 PM in reply to: mtakkol

Several steps....

 

First, select the block and then go to the properties. write down the file name.

 

Second, go to your directory that holds all of your ACADE blocks and find this file.

 

Third, open this file and make the required changes.

 

Fourth, SAVE the block as a new style of block. Note that the files names are in the format of HA?S* and HA?D*.

            The ? indicate what style you have selected while the * indicates the connection direction. The S & D are for

            Source and Destination.

 

Fifth, do the same to all the other blocks in the style you have selected and again save them as a new style. ACADE

             comes with 4 styles out of the box, so start with style 5.

 

Sixth, go to your project properties and select your new style.

 

Seventh, Swap the existing blocks for the new blocks using the project wide setting. This will swap ALL the existing

              blocks within the project to your new style.

 

Regards Brad

Icemanau (NNTP handle: Brad Coleman)


You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community