AutoCAD Electrical General

Reply
Active Member
hetzelm
Posts: 10
Registered: ‎04-23-2007
Message 1 of 8 (372 Views)
Accepted Solution

Printing Issue

372 Views, 7 Replies
06-18-2012 09:25 AM

I am running ACADE 2013 on a W7 32bit computer.

 

I can batch plot to a pdf but can not print or batch plot to a printer.

If I try to print individual sheets (CtrlP) one I hit print ACADE stops responding and I have to use Task Manager to shut it down.

If i try to batch plot it "starts" ploting in the tool bar by quickly stop and I get a caution symbol but no error message.

 

Can anyone help me with this?

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,644
Registered: ‎11-06-2003
Message 2 of 8 (363 Views)

Re: Printing Issue

06-19-2012 04:48 AM in reply to: hetzelm

plotting to what?
Using what driver? Do you also use a PC3 file?

Is your pagesetup set correctly (PLOT or PUBLISH) for the one device?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
hetzelm
Posts: 10
Registered: ‎04-23-2007
Message 3 of 8 (360 Views)

Re: Printing Issue

06-19-2012 04:59 AM in reply to: hetzelm

I am trying to print on my HP5200 printer. I have tried using the PCL6 and PCL5e drivers.

Neither seem to work.

 

It looks like my pagesetup is correct.

 

I am not sure what a PC3 file is.

 

*Expert Elite*
pendean
Posts: 21,644
Registered: ‎11-06-2003
Message 4 of 8 (352 Views)

Re: Printing Issue

06-19-2012 10:19 AM in reply to: hetzelm

Did you install HP's Universal Driver for the HP5200, or are they from the disk that came with the printer?

Dean Saadallah Blog | Facebook | Google+ | Twitter | PINS
Active Member
hetzelm
Posts: 10
Registered: ‎04-23-2007
Message 5 of 8 (350 Views)

Re: Printing Issue

06-19-2012 10:52 AM in reply to: pendean

Its a network printer. I installed it with the add printer function. I did not use a disk.

Active Contributor
p_enneking
Posts: 35
Registered: ‎10-15-2008
Message 6 of 8 (326 Views)

Re: Printing Issue

07-05-2012 10:53 AM in reply to: hetzelm

I have a user running AcadE 2012 on a windows 7, 64 bit machine.  He is trying to print monochrome ladder logic prints on our HP 5200.  No matter what we change, it prints grayscale every time.  He mentioned that he only ever noticed it as a problem in AcadE 2012 (doesn't remember the problem being there in AcadE 2011.)

 

Thoughts?

*Expert Elite*
testsubject
Posts: 1,072
Registered: ‎03-09-2004
Message 7 of 8 (319 Views)

Re: Printing Issue

07-05-2012 12:43 PM in reply to: p_enneking

Under Page Setup for plotting, there is a section called Plot style table (pen assignments). This should be set to monochrome.ctb for monochrome printing.

Bob Hanrahan
Ace User since 1998
Active Member
hetzelm
Posts: 10
Registered: ‎04-23-2007
Message 8 of 8 (285 Views)

Re: Printing Issue

08-24-2012 05:36 AM in reply to: hetzelm

I now have 3 W7 computers that have this same issue. Two 32-bit and one 64-bit machne.

 

HP5200dtn networked printer

 

I cannot print or print preview anything out of ACADE 2013 it crashes and I have to use Task Manager to close it out.

Batch Plot to a printer does not work either.

 

I have to batch plot to a pdf then print the pdf so I know the print drivers are correct. I can print using any other program on my PC except ACADE.

 

Can anyone help?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community