AutoCAD Electrical General

Reply
Contributor
imoneluckyman
Posts: 14
Registered: ‎07-22-2010
Message 1 of 5 (660 Views)

PLC Parametric Selection.

660 Views, 4 Replies
07-22-2010 01:09 PM

In the PLC Parametric Selection, libs menu, there is a folder for WAGO components. We are currently using these components, but AutoCAD does not have WAGO for a selection in the PLC Parametric Selection. How do I get AutoCAD to display the WAGO components?

Active Contributor
cpetzol2
Posts: 43
Registered: ‎12-14-2009
Message 2 of 5 (643 Views)

Re: PLC Parametric Selection.

07-23-2010 07:22 AM in reply to: imoneluckyman

We do no use WAGO, so I am not entirely sure what is included by default. In general, the catalogs and parts included with AcadE are not complete. Perhaps the PLC database is broken, but it is just as likely that these parts were not included, and you will need to add them yourself.

 

I have found this to be common, even more so on the PLC catalogs.

Distinguished Contributor
CAD-ICE
Posts: 291
Registered: ‎02-21-2009
Message 3 of 5 (357 Views)

Re: PLC Parametric Selection.

11-16-2012 01:36 AM in reply to: imoneluckyman

Hi there,

I just started on a project where I need the Wago PLC symbols...did you manage to get these symbols ?

Regards, Gary

Mentor
sonny3g
Posts: 164
Registered: ‎05-09-2006
Message 4 of 5 (325 Views)

Re: PLC Parametric Selection.

11-19-2012 05:52 AM in reply to: imoneluckyman

Read up on the section for Parametric PLC and PLC Database.  In the past I have created custom Parametric PLC entries for Motoman Robots that allowed us to insert robot controls the same way you would an AB 1769 card.  This is the approach I would use to add Wago I/O blocks to my PLC library.  It takes some experimentation but you can get it to come in exactly the way you want it to.

Scott G. Sawdy
scott.sawdy@bluecoyotecad.com
Distinguished Contributor
CAD-ICE
Posts: 291
Registered: ‎02-21-2009
Message 5 of 5 (276 Views)

Re: PLC Parametric Selection.

11-23-2012 07:04 AM in reply to: sonny3g

Hi Scott and thank´s for your comments.

I´m familiar with the parametric plc database and have some experience in defining new plc modules.

I was just hoping someone using the WAGO PLC I/O was willing to share :smileyhappy:

 

Regards, Gary

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community