AutoCAD Electrical General

Reply
Active Member
shafali
Posts: 10
Registered: ‎06-19-2007
Message 1 of 5 (2,503 Views)

PCB Design

2503 Views, 4 Replies
06-29-2007 10:43 AM
Hi,

Can we use AutoCAD Electrical 2007 or 2008 for PCB desgining i.e Printed Circuit Board designing.

and if we can use then what efforts we have to made for getting the electronics symbols.

Thanks in advance.

Regards,
Shafali
*Expert Elite*
dougmcalexander
Posts: 2,986
Registered: ‎10-18-2003
Message 2 of 5 (2,503 Views)

Re: PCB Design

07-05-2007 01:48 AM in reply to: shafali
AutoCAD Electrical is made for designing industrial control systems. You
could create any symbols you would like and you could construct an
electronics schematic design, but AutoCAD Electrical does not inherently
manage PCB layouts.

wrote in message news:5643345@discussion.autodesk.com...
Hi,

Can we use AutoCAD Electrical 2007 or 2008 for PCB desgining i.e Printed
Circuit Board designing.

and if we can use then what efforts we have to made for getting the
electronics symbols.

Thanks in advance.

Regards,
Shafali
Doug McAlexander
Independent Consultant/Instructor/Mentor specializing in AutoCAD Electrical, ecscad, and promis-e implementation

Web site: www.ECADConsultant.com
Phone: (770) 841-8009

Please Accept as Solution if I helped you. Kudos are also much appreciated.
Active Member
shafali
Posts: 10
Registered: ‎06-19-2007
Message 3 of 5 (2,503 Views)

Re: PCB Design

07-06-2007 07:15 AM in reply to: shafali
thanks a lot
Distinguished Contributor
JeffatICS
Posts: 295
Registered: ‎04-06-2004
Message 4 of 5 (2,503 Views)

Re: PCB Design

07-07-2007 04:44 PM in reply to: shafali
Express PCB works great and its free I used it to design small circuit boards and when your done you can e-mail it and have them made up for you. I think is www.expresspcb.com

Excellent tool.
New Member
team.control.engineer
Posts: 2
Registered: ‎09-17-2012
Message 5 of 5 (1,800 Views)

Re: PCB Design

09-17-2012 09:42 AM in reply to: JeffatICS

Is there anyway to import ExpressPCB's files into AutoCAD?  I need to be able to document PCB's as part of a larger industrial system.  

 

thanks for the advice.  

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community