AutoCAD Electrical General Discussion

AutoCAD Electrical General Discussion

Reply
Mentor
petestrycharske
Posts: 176
Registered: ‎09-10-2012
Message 1 of 4 (243 Views)

Missing Family Code Prefixes in Symbol Tags

243 Views, 3 Replies
11-29-2012 12:36 PM

I have a situation where I cannot get the family codes to show up as prefixes for the symbol tags in ACAD Electrical 2013.  The "%F%N" is set in the tag field in the document and project settings.  However, on any custom symbols that are created, the family code prefixes do not show up.  Are there any other settings that I should be looking into?  Any help would be greatly appreciated.  Attached is an example with the prefix shown on the right and no prefix shown on the left.

*Expert Elite*
testsubject
Posts: 1,081
Registered: ‎03-09-2004
Message 2 of 4 (240 Views)

Re: Missing Family Code Prefixes in Symbol Tags

11-29-2012 12:47 PM in reply to: petestrycharske

I have to ask: in the custom symbols that you created, did you fill in the FAMILY attribute Default Value?

Bob Hanrahan
Ace User since 1998
Mentor
petestrycharske
Posts: 176
Registered: ‎09-10-2012
Message 3 of 4 (238 Views)

Re: Missing Family Code Prefixes in Symbol Tags

11-29-2012 12:52 PM in reply to: testsubject

That is a fair question and yes it has been entered.  The kicker is that it works for symbols native to ACAD Elec and this only works with the custom symbols.  One additional comment, I probably should have mentioned earlier, is that one of the users I am working with gets an attribute WDBLKNAM when he creates a custom symbol and I do not.  Not sure if that would have anything to do with the situation, but want to throw it out there.  The symbols with the WDBLKNAM are having the issue.

Mentor
petestrycharske
Posts: 176
Registered: ‎09-10-2012
Message 4 of 4 (236 Views)

Re: Missing Family Code Prefixes in Symbol Tags

11-29-2012 12:53 PM in reply to: petestrycharske

Oops previous post should have said, prefixes only show up with native ACAD Elec symbols, NOT custom symbols.

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.