AutoCAD Electrical General

Reply
*Expert Elite*
testsubject
Posts: 1,074
Registered: ‎03-09-2004
Message 1 of 2 (189 Views)
Accepted Solution

Extracting Item Numbers in use taking a long time to finish

189 Views, 1 Replies
04-16-2013 06:54 AM

I am having a wierd problem that is got me puzzled.

 

This does not happen to all of my drawings just some of them. I have tried opening using both ACE 2013 and 2014 and it happens with both programs. I tried this with a different computer running ACE 2012 and it works fine.

 

Running ACE 2013 and 2014 with Windows 7 64.

 

It I attempt to do Edit Component, the program freezes for +30 second with the following display:

 

Command:  _.ZOOM Specify corner of window, enter a scale factor (nX or nXP), or [All/Center/Dynamic/Extents/Previous/Scale/Window/Object] <real time>: 1X

 

Command: _.ZOOM Specify corner of window, enter a scale factor (nX or nXP), or [All/Center/Dynamic/Extents/Previous/Scale/Window/Object] <real time>: _PREV

 

Command:Extracting item numbers in use . . .

 

After 30 seconds, the Edit Dialog box appears and I am able to edit the item. If I attempt to edit the item again, the dialog box appears immediately. If I close the file, reopen it, and attempt to edit the item again, it takes over +30 seconds for the Edit Component Dialog box to appear. This does not happen with every drawing in my project, just this one and others that were created as copies of this one. I ran an an Audit and  recovery but there were no errors.

 

This on really is bugging me because it is slowing me way down...

 

I would appreciate any input.

Bob Hanrahan
Ace User since 1998
*Expert Elite*
testsubject
Posts: 1,074
Registered: ‎03-09-2004
Message 2 of 2 (179 Views)

Re: Extracting Item Numbers in use taking a long time to finish

04-16-2013 08:01 AM in reply to: testsubject

After more experimention, I just went ahead and copied the ladders and pasted into a new drawing and the problem went away.

 

Not the best solution because I do not know what caused it but I only had 8 drawings that were affected so it was the quickest.

 

Really stange problem....

Bob Hanrahan
Ace User since 1998

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community