AutoCAD Electrical General

Reply
Valued Contributor
JMARSHALL1249
Posts: 63
Registered: ‎01-27-2011
Message 1 of 4 (2,025 Views)

Converting Autocad Electrical to Eplan

2025 Views, 3 Replies
05-29-2012 02:06 AM

One of my customers has asked for their drawings to be supplied in Eplan format.  Is it possible, and if so, how do I convert a project / drawings to Eplan format???

 

Distinguished Contributor
Posts: 168
Registered: ‎10-28-2005
Message 2 of 4 (1,992 Views)

Re: Converting Autocad Electrical to Eplan

05-30-2012 12:54 PM in reply to: JMARSHALL1249

The answer is NO.

*Expert Elite*
Posts: 2,806
Registered: ‎10-18-2003
Message 3 of 4 (1,985 Views)

Re: Converting AutoCAD Electrical to Eplan

05-30-2012 06:28 PM in reply to: JMARSHALL1249

EPlan is database-driven by its own proprietary database structure.  There is no conversion utility available to transfer from the open architecture of AutoCAD Electrical into the proprietary database structure of EPlan.

Doug McAlexander
Independent Consultant/Instructor/Mentor specializing in AutoCAD Electrical, ecscad, and promis-e implementation

Web site: www.ECADConsultant.com
Phone: (770) 841-8009

Please Accept as Solution if I helped you. Kudos are also much appreciated.
*Expert Elite*
rhesusminus
Posts: 792
Registered: ‎09-21-2007
Message 4 of 4 (1,769 Views)

Re: Converting Autocad Electrical to Eplan

10-11-2012 03:11 AM in reply to: JMARSHALL1249

You cannot export to eplan, but eplan can import DWG-files. However, the drawings will be "dumb" like paper drawings.

 

THL


THL
Please select "Accept As Solution" if this post answers your question. Kudos don't hurt either. ;-)

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community