AutoCAD Electrical General

Reply
Valued Contributor
galashkina
Posts: 70
Registered: ‎08-01-2012
Message 1 of 6 (706 Views)
Accepted Solution

Cable from-to for mounting

706 Views, 5 Replies
01-17-2014 12:31 AM

On my circuit has a few cables. The report includes connection cable wires:
W1 - From U1: 1 to FW1: A
W1 - From U1: 2 to FW1: B
W1 - From U1: 3 to FW1: C

W2 - From U2: 1 to FW2: A
W2 - From U2: 2 to FW2: B
W2 - From U2: 3 to FW2: C


When assembling the product is not used individual wires, and the cable is laid entirely, therefore need a report as follows:
W1 - From U1 to FW1
W2 - From U2 to FW2


That is, should be reflected in the report, which components are connected to cable.


Can I get in AutoCAD Electrical such a report?
Maybe help User Post?
Thanks in advance!

Valued Contributor
galashkina
Posts: 70
Registered: ‎08-01-2012
Message 2 of 6 (667 Views)

Re: Cable from-to for mounting

01-20-2014 05:52 AM in reply to: galashkina

This question is very important for me.
Please someone answer it.:smileysad:

*Expert Elite*
rhesusminus
Posts: 897
Registered: ‎09-21-2007
Message 3 of 6 (629 Views)

Re: Cable from-to for mounting

02-06-2014 02:32 AM in reply to: galashkina

This can be done via manual editing of the report, or by programmring an user post that removes all but one copy of all the cable tags.

 


THL
Please select "Accept As Solution" if this post answers your question. Kudos don't hurt either. ;-)
*Expert Elite*
rhesusminus
Posts: 897
Registered: ‎09-21-2007
Message 4 of 6 (625 Views)

Re: Cable from-to for mounting

02-06-2014 03:55 AM in reply to: galashkina

Well, I hate AutoLISP, but sometimes you just have to bite it and get going.

So, here it is, my first User Post. This User Post will, in a Cable From/To report, remove all child symbols, leaving only the parent symbols and then, in theory, what you're after.

This was made with AutoCAD Electrical 2014, but SHOULD work with earlier versions.

 

Do as follows.

 

  1. You should find the folder C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Acade 2014\en-US\Support
  2. In this folder you'll find many files, but take a backup of cablecon.dcl and cablecon.lsp
  3. Unpack the contents of the attached Cablecon.zip into this folder, overwriting the original files.

Now, as you run the report generator (Use the Cable From/To report), you should be able to press the User Post button and select the fourth option.

Here it is, running on a project I had lying around, with about 100 cables in it:

 

BeforeAndAfter.png

 

Oh... Did I mention that I hate AutoLISP :smileyvery-happy:?

 


THL
Please select "Accept As Solution" if this post answers your question. Kudos don't hurt either. ;-)
Valued Mentor
drathak
Posts: 352
Registered: ‎05-21-2008
Message 5 of 6 (615 Views)

Re: Cable from-to for mounting

02-06-2014 10:03 AM in reply to: rhesusminus

Sweet!  I need something like this as well.  And it gives me a jumping off point for doing some other user post work myself.

 

Thanks!

--------------
Joe Weaver
Principal Associate Engineer
Nashville Electric Service
Valued Contributor
galashkina
Posts: 70
Registered: ‎08-01-2012
Message 6 of 6 (594 Views)

Re: Cable from-to for mounting

02-06-2014 10:43 PM in reply to: galashkina

 rhesusminus, thank you so much!
Grateful mankind will not forget you!

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Manufacturing Community
The Manufacturing Community provides additional access to tips, tutorials, blogs and networking with peers.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

New AutoCAD Electrical Category!

The AutoCAD Electrical forum has moved into it's very own category page, and can no longer be found within the Additional Product Forums.

Ask the Community