AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
annw2
Posts: 1,263
Registered: ‎03-07-2006
Message 1 of 9 (217 Views)

surface data shortcut not update

217 Views, 8 Replies
09-07-2007 02:10 PM
either I found a bug or I am doing something wrong.

Main drawing with corridor & corridor surface.

Create data shortcut to second volume drawing - EG & corridor surface. Create volume surface between 2 & get volume.

Revise corridor surface in first file.

Open volume file - Syncronize and rebuild volume TIN - No change to cut fill volumes.

Open first file - see no evidence of data shortcuts under general edit data shortcuts.

Explorer - no evidence that the xml file was updated i.e. old date.

2008 sp1

Can anyone tell me what I am doing wrong? Am I missing a step here?
Ann Wingert, P.E.
*TomD
Message 2 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-07-2007 02:34 PM in reply to: annw2
I haven't experienced any problems. There would not be an updated in the
XML (I don't think), as the chance was in the DWG containing the surfaces.
The XML would not have to change in that scenario: It still points to the
same surface in the same drawing.

Have you rebuilt the volume surface?

wrote in message news:5714485@discussion.autodesk.com...
either I found a bug or I am doing something wrong.

Main drawing with corridor & corridor surface.

Create data shortcut to second volume drawing - EG & corridor surface.
Create volume surface between 2 & get volume.

Revise corridor surface in first file.

Open volume file - Syncronize and rebuild volume TIN - No change to cut fill
volumes.

Open first file - see no evidence of data shortcuts under general edit data
shortcuts.

Explorer - no evidence that the xml file was updated i.e. old date.

2008 sp1

Can anyone tell me what I am doing wrong? Am I missing a step here?
Distinguished Contributor
annw2
Posts: 1,263
Registered: ‎03-07-2006
Message 3 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-07-2007 03:44 PM in reply to: annw2
Several times
Ann Wingert, P.E.
Distinguished Contributor
annw2
Posts: 1,263
Registered: ‎03-07-2006
Message 4 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-10-2007 09:48 AM in reply to: annw2
Found volume function under surface utility menu.
Ann Wingert, P.E.
Distinguished Contributor
mjfarrell
Posts: 167
Registered: ‎02-01-2002
Message 5 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-10-2007 12:07 PM in reply to: annw2
You might want to get you volumes for the corridor, under sections>>Compute Materials
Distinguished Contributor
cskuns
Posts: 190
Registered: ‎08-02-2005
Message 6 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-10-2007 01:27 PM in reply to: annw2
I have just encountered a similar problem. Edited surface (built from corridor) in corridor dwg. Opened interesection dwg (which uses the corridor surface). Link broken.

Seems to be how a surface from corridors function. Too much "messing" with the corridor causes problems on the shortcuts.

Why is there not a field in the surface properties of a shortcut reference that allows you to change the location or re-link to the reference?? Once the surface is imported from the .xml file, you are stuck with that embedded handle in your dwg!

Clem
-
c3d 2008 sp1
*TomD
Message 7 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-10-2007 01:35 PM in reply to: annw2
I'll second this.

This is, in my opinion, a potentially HUGE issue that seems to be easily
corrected.

Vault is not a realistic solution for everyone..........period.

wrote in message news:5716201@discussion.autodesk.com...

Why is there not a field in the surface properties of a shortcut reference
that allows you to change the location or re-link to the reference?? Once
the surface is imported from the .xml file, you are stuck with that embedded
handle in your dwg!
Distinguished Contributor
cskuns
Posts: 190
Registered: ‎08-02-2005
Message 8 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-10-2007 02:21 PM in reply to: annw2
ahmen on the vault not being for everyone! Been there, tried it quite extensively. A few webcasts ago, there was a poll on the use of vault. Very FEW are actually using vault.

Sorry Wedding, I probably will still come to your AU class!

Clem
Distinguished Contributor
annw2
Posts: 1,263
Registered: ‎03-07-2006
Message 9 of 9 (217 Views)

Re: surface data shortcut not update

09-10-2007 05:49 PM in reply to: annw2
I would if it were just a simple road corridor. This a shopping center with the corridor used only for the spine. The rest is grading features for buildings & parking lots.

I am also having odd results with the surface volume calc as well. I ran it, then made changes to corridor, came back into the function and the volume calc was gone. I thought it was supposed to stay and update? I just re created for that plot.

I am trying to learn one thing at a time. Since it is just me, my self, and I, I was starting with shortcuts. I am leaving vault until later.
Ann Wingert, P.E.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs