AutoCAD Civil 3D General

Reply
Distinguished Contributor
wbrustle
Posts: 158
Registered: ‎11-12-2007
Message 1 of 5 (177 Views)
Accepted Solution

raise or lower a profile at a specific station

177 Views, 4 Replies
02-07-2014 10:21 AM

I know how to raise or lower an entire profile, but what if I need to lower the profile at specific stations. I have a list of stations and depths recorded that the engineer wants to see what the profile will look like after entering the depth. For example at sta. 59+70...depth is 6'-8", sta. 60+00, the depth is 9'-6" etc....thanks 

*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,778
Registered: ‎12-15-2008
Message 2 of 5 (153 Views)

Re: raise or lower a profile at a specific station

02-07-2014 04:08 PM in reply to: wbrustle
when you press the raise lower button the dialog box you are presented with allows you to enter a station range
Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Distinguished Contributor
wbrustle
Posts: 158
Registered: ‎11-12-2007
Message 3 of 5 (124 Views)

Re: raise or lower a profile at a specific station

02-12-2014 01:15 PM in reply to: Joe-Bouza

what if I want to just create one point below a station, lets say 2'-4" below sta 63+10, just to see where it falls. I don't want to do it the old fashion way, by scaling up vertically and across horizontally manually

*Expert Elite*
Joe-Bouza
Posts: 4,778
Registered: ‎12-15-2008
Message 4 of 5 (121 Views)

Re: raise or lower a profile at a specific station

02-12-2014 01:24 PM in reply to: wbrustle

lower01.png

Thank you

Joseph D. Bouza, P.E. (one of 'THOSE' People) Civil 3D 2012 & 2013
HP Z210 Workstation
Intel Xeon CPU E31240 @ 3.30 Hz
12 GB Ram


Note: Its all Resistentialism, so keep calm and carry on

64 Bit Win7 OS
Distinguished Contributor
wbrustle
Posts: 158
Registered: ‎11-12-2007
Message 5 of 5 (105 Views)

Re: raise or lower a profile at a specific station

02-13-2014 04:41 AM in reply to: Joe-Bouza

ok....thank you very much....I will test it out and thanks for your reply

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs