AutoCAD Civil 3D General

Reply
New Member
gator
Posts: 2
Registered: ‎08-24-2011
Message 1 of 4 (528 Views)

pointer flickers between arrow or crosshairs and waiting pointer

528 Views, 3 Replies
08-24-2011 01:15 PM

Using Civil 3D 2012, windows 7 pro 64, Radeon HD6970 video card.

The pointer flickers when in AutoCAD, espically when in menus, between the arrow and the arrow/waiting circle. Also does this flicker with the crosshairs and the waiting symbol when in the drawing window. Have all the drivers up to date no help.

Have also tried multiple different pointing devices.

any ideas?

 

Also have several instances where text will not move or allow to be modified until I save and restart the program.

*Expert Elite*
AllenJessup
Posts: 5,772
Registered: ‎05-21-2003
Message 2 of 4 (526 Views)

Re: pointer flickers between arrow or crosshairs and waiting pointer

08-24-2011 01:29 PM in reply to: gator

Although this is from 2011 it still might solve your problem: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=15851876&linkID=9240697

 

Allen

New Member
gator
Posts: 2
Registered: ‎08-24-2011
Message 3 of 4 (521 Views)

Re: pointer flickers between arrow or crosshairs and waiting pointer

08-24-2011 01:46 PM in reply to: AllenJessup

thanks. I had found that page and tried that "solution" but I do not get any different results. I had that very problem they describe with 11 on my previous computer and resolved it by updating the display driver that time. I just upgraded to a new machine and OS and now have this flickering problem slightly different. Only have the problem in AutoCad.

 

 

Mentor
deltacoolguy
Posts: 230
Registered: ‎12-28-2009
Message 4 of 4 (380 Views)

Re: pointer flickers between arrow or crosshairs and waiting pointer

06-04-2012 09:34 PM in reply to: AllenJessup

I know this is several months after-the-fact, and probably no use for the OP, but I will still respond for the benefit of anyone else who may come along with a similar issue.

 

I got the same issue after re-installing 3D 2012 earlier this evening.  It was fine prior to the re-install.  I had also tried setting the "selectioncycling" setvar to zero, per another thread suggestion, but that did not help in my case.

 

The link in post #2, using "Manual Tune" in "3dconfig" worked for me.  Just toggling the "Enable Hardware Acceleration" button off then back on solved my crosshair smoothness issue.

 

Hope this helps... someone.

 

 

Windows 7-64
8GB RAM
AutoCAD Civil 3D 2013

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs