AutoCAD Civil 3D General Discussion

AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
paorconsult
Posts: 8
Registered: ‎04-16-2007
Message 1 of 7 (13,654 Views)

merge surfaces

13654 Views, 6 Replies
04-16-2007 11:28 PM
i have create a corridor surface for my alignment and now i want to merge my corridor surface with my platform surface... what are the steps
*Expert Elite*
sboon
Posts: 2,090
Registered: ‎11-08-2005
Message 2 of 7 (13,655 Views)

Re: merge surfaces

04-16-2007 11:33 PM in reply to: paorconsult
- Create a new empty TIN surface
- Expand the surface definition area in toolspace until you can see the surface edits.
- Right click and select Paste Surface.
- Select the EG surface
- Repeat for the corridor surface. Your new surface will be a merge of the two.
Active Member
paorconsult
Posts: 8
Registered: ‎04-16-2007
Message 3 of 7 (13,652 Views)

Re: merge surfaces

04-17-2007 12:00 AM in reply to: paorconsult
I noticed that the corridor surface that i create is not the surface by it own. it still in the corridor pack... is that mean i need to create another surfaces just for the alignment n coridor???
*Expert Elite*
BrianHailey
Posts: 2,768
Registered: ‎04-27-2005
Message 4 of 7 (13,653 Views)

Re: merge surfaces

04-17-2007 03:58 AM in reply to: paorconsult
What is up with the duplicate posts lately and why do I seem to always reply to the one that has no discussion on it?

Brian

p.s. This is not directed to you, paorconsult. It just seems to have happened to me a lot lately
Brian Hailey
CAD-1.com
My Blog
*Expert Elite*
sboon
Posts: 2,090
Registered: ‎11-08-2005
Message 5 of 7 (13,653 Views)

Re: merge surfaces

04-17-2007 12:16 PM in reply to: paorconsult
The surface created by the corridor exists as a separate object, but all of the definition data is part of the corridor properties. When you rebuild the corridor, the surface automatically updates.

You can use the surface just like you would any other, including a paste operation into a larger surface - or you can detatch it from the corridor and it will become a static object.
New Member
Forum_new
Posts: 1
Registered: ‎02-09-2011
Message 6 of 7 (12,681 Views)

Re: merge surfaces

02-09-2011 01:19 AM in reply to: sboon

I think I have similar kind of issue in my mechanical 3d model. Please find attached immage for explaination of problem faced.

 

I would be thankful if someone can help me out.

 



New Member
felang
Posts: 1
Registered: ‎08-25-2011
Message 7 of 7 (11,354 Views)

Re: merge surfaces

08-25-2011 07:18 AM in reply to: sboon

Once the merge has been made I notice any changes you have made to the “Point Label Styles” are reset; is there any way to keep the changes made to the label styles after the merging of the two surfaces?



Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.
Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions or visit the Installation and Licensing Forum to get help installing your software.