AutoCAD Civil 3D General

Reply
Contributor
Posts: 15
Registered: ‎05-11-2005
Message 1 of 11 (2,235 Views)

Undo has been disabled...

2235 Views, 10 Replies
05-09-2012 01:07 PM

Undo has been disabled in order to prevent undo file overflow...

 

Is there anyway to increase the Undo capabilities.

*Expert Elite*
Posts: 2,616
Registered: ‎07-09-2003
Message 2 of 11 (2,212 Views)

Re: Undo has been disabled...

05-09-2012 05:17 PM in reply to: bcales
I've never seen this. How about saving and closing the drawing and reopening it?
Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
*Expert Elite*
sboon
Posts: 1,948
Registered: ‎11-08-2005
Message 3 of 11 (2,207 Views)

Re: Undo has been disabled...

05-09-2012 06:53 PM in reply to: mathewk

I've seen it fairly often, especially while doing a lot of corridor section edits.  I think that there's a way to turn off the undo function and then turn it back on again.  When you do that the program apparently starts a new file.

*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 3,959
Registered: ‎07-22-2003
Message 4 of 11 (2,199 Views)

Re: Undo has been disabled...

05-09-2012 08:42 PM in reply to: sboon

SBoon wrote:

... I think that there's a way to turn off the undo function and then turn it back on again. ...



Undo, Control, None or One

Undo, Control, All

Jeff_M, also a frequent Swamper
Mentor
oceanside
Posts: 388
Registered: ‎08-03-2006
Message 5 of 11 (1,799 Views)

Re: Undo has been disabled...

01-09-2013 01:17 PM in reply to: bcales

I have done this so many.....times today.  It doesn't work.  Software is Civil 3D 2013.  A couple of computers have the message "Warning! Undo has been disabled in order to prevent undo file overflow.  You may re-enable it via the undo command.  The undo file length was 1768915703 bytes".  I've been using the UNDO command since Release '08 & I've never seen this problem.  I have search & search & nothing seems to work....how do you control the length of the UNDO command.  I don't understand how UNDOCTL works cause it's read only.  Does anyone have a solution?

the best is at the beach!
*Expert Elite*
sboon
Posts: 1,948
Registered: ‎11-08-2005
Message 6 of 11 (1,795 Views)

Re: Undo has been disabled...

01-09-2013 01:19 PM in reply to: oceanside

Save - Shutdown - Restart the program.

Contributor
Posts: 16
Registered: ‎03-15-2007
Message 7 of 11 (740 Views)

Re: Undo has been disabled...

10-01-2013 09:51 AM in reply to: sboon
C'mon "Experts" stop just telling everyone to "Save and Restart" Obviously, there is an issue that needs to be resolved. Put that "Expert" title to use.. Geez!
*Expert Elite*
rkmcswain
Posts: 2,586
Registered: ‎11-13-2006
Message 8 of 11 (735 Views)

Re: Undo has been disabled...

10-01-2013 09:56 AM in reply to: clevelandw

clevelandw wrote:
C'mon "Experts" stop just telling everyone to "Save and Restart" Obviously, there is an issue that needs to be resolved. Put that "Expert" title to use.. Geez!

In their defense, I would say that the suggestions offered are the best known workaround(s). 

These guys are peers using the software like all of us, and do not have a hotline to the programmers / software architects.

*Expert Elite*
Posts: 2,616
Registered: ‎07-09-2003
Message 9 of 11 (727 Views)

Re: Undo has been disabled...

10-01-2013 10:01 AM in reply to: clevelandw

Thanks for the "constructive" criticism, clevelandw, but I don't see any usable advice from you at all on this issue.

Matt Kolberg
Cansel - Autodesk Division
http://www.cansel.ca/
*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 3,959
Registered: ‎07-22-2003
Message 10 of 11 (721 Views)

Re: Undo has been disabled...

10-01-2013 10:10 AM in reply to: oceanside

For C3D2013 & 2014, perhaps THIS has something to do with the UNDO file filling up.

Jeff_M, also a frequent Swamper

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs