AutoCAD Civil 3D General

Reply
Member
Posts: 4
Registered: ‎06-16-2008
Message 1 of 6 (475 Views)

Trimble Link causing computer to CRASH

475 Views, 5 Replies
10-11-2012 07:34 AM

I've been using Civil 3d 2013 for about a month now and Trimble Link causes the Civil 3D to crash before during and after using Civil 3D. 

The BIG problem is, if we choose just to bring in a fieldbook from TGO, we loose all the linework that was so carefully collected and just get points in the dwg. 

If we use Trimble Link - Import Job, it'll import but causes a variety of hangups, crashes and issues. Am I crazy or is anyone having this issue.  The way we figured this out was that a laptop had 2013 on it and wasn't crashing until guess what was installed>>>>Trimble Link - BINGO!

Who do I talked to in order to get this resolved!  This is costing time and money!!!!!!!

 

HELP PLEASE !!!!

Thank you!

Cathy

*Expert Elite*
TRogers
Posts: 1,133
Registered: ‎09-05-2007
Message 2 of 6 (466 Views)

Re: Trimble Link causing computer to CRASH

10-11-2012 08:46 AM in reply to: cathy

Did you have Trimble Link 2013 installed?  and if so, Trimble would be the people to contact.

If the issue was resolved by this method, please click on "Accept As Solution"
*Civil 3DJ*
Todd Rogers

Visit my blog here.

     
Valued Contributor
Posts: 70
Registered: ‎07-18-2012
Message 3 of 6 (409 Views)

Re: Trimble Link causing computer to CRASH

11-21-2012 04:27 PM in reply to: cathy

I've been using Trimble link since it 2009. Version 2012 was fine. Version 2013 just crashes, all the time. Hit the export surface button - crash, AutoCAD is gone. export a JOB file - crash. It's practically useles, I've had to do all the connectivity using going back to Trimble Business Centre TBC again.

 

Our AutoCAD agents say it's aTrimble issue. Out trimble agents recon its an issue with the software house meaning Autodesk. Of course they would.

Hans Moller
Surveying & Management Services
Gladstone Australia
Clevo Metabox 16GB, Intel i7-3720QM 3.1Ghz, 256GB SSD, Nvidia GTX 680M
AutoCAD Civil 3D 2013
Distinguished Contributor
Posts: 196
Registered: ‎08-17-2009
Message 4 of 6 (402 Views)

Re: Trimble Link causing computer to CRASH

11-22-2012 04:07 AM in reply to: HansSMS

I use trimble link with with civil 3d 2013 with no problems. If you want upload the Job file to try it

Member
Posts: 4
Registered: ‎06-16-2008
Message 5 of 6 (392 Views)

Re: Trimble Link causing computer to CRASH

11-22-2012 09:01 AM in reply to: HansSMS

Thanks for the comments guys but, I've been told by Autodesk that there are known 'problems' that causes crashes like the ones I've been experiencing and to wait for the update on their blog site........  Gosh, I wished that they would have just said that like a month ago and saved me some frustrating time trying to figure out what was going on with it. 

 

I, too use Trimble Business Center and just did the big update (with the ribbons) and going through the tutorials.

So this is NOT SOLVED but only identified as a real problem now. 

 

We can get our field data into 2013 but shouldn't have to jump through these hurdles and not able to leverage the power of Civil 2013 without chancing crashing.   Considering the enormous amounts of money that land surveyors already spend on their field equipment, insurance for field equip and training unlike PE's and others, I would think that the software folks would be at the top of their game for us!  Please try harder Autodesk (and Tirmble), you're almost there, please!

 

Valued Contributor
Posts: 70
Registered: ‎07-18-2012
Message 6 of 6 (385 Views)

Re: Trimble Link causing computer to CRASH

11-22-2012 01:48 PM in reply to: cathy

Couldn't agree with you more.

 

We surveyors create a process from the tools we have available, linking tens of thousands of dollars of field equipment at the one end via data loggers or field controllers through download processes to the end software like Civil 3D. It takes a lot of effort to set up and work out processes with all the field coding etc, and we arrive a system that works.

 

Then the likes of Trimble and Autodesk quite happily from inside their ivory towers destroy it through the next round of buggy software, totally oblivious of the lost time and consequential expenses caused to surveyors which can be many times that if the purchase price of the Trimble / Autodesk software. Then these companies drag the fixes on over months. By this time the surveyor has worked an alternate solution (as he can’t tell his clients to wait for six months till the system is fixed...), which is then set up to get destroyed by the next round of software updates.

 

Back in the “good old days” surveying software companies were small, one had a direct line to the programmers, and issues could be sorted out often within days of reporting to them. These companies are now mostly out of business because of the way the big companies set up their products and options. Now we are lucky to get something fixed in the next years update. The arrogance/indifference of the likes of Trimble and Autodesk is appalling. Surveying is just too small a market.

Hans Moller
Surveying & Management Services
Gladstone Australia
Clevo Metabox 16GB, Intel i7-3720QM 3.1Ghz, 256GB SSD, Nvidia GTX 680M
AutoCAD Civil 3D 2013

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs