AutoCAD Civil 3D General

Reply
New Member
acgod24
Posts: 1
Registered: ‎03-29-2011
Message 1 of 4 (328 Views)

Tif Images take forever to load

328 Views, 3 Replies
03-29-2011 04:48 PM

We recently bought new computers for our department with Windows 7 - 64 bit.  I installed Civil 3D 2011 and when I go to load aerial GIS  photographs in TIF format, they take forever to load.  They are each about 100 MB.  On our old PC's running XP in Land Desktop Civil 3D 2009, we had no problem loading them.  In addition, drawings where the images are unloaded but not detached either take forever to open or lock up and dont open at all.  Anyone have any ideas??

Product Support
AlmasSuljevic
Posts: 776
Registered: ‎08-11-2010
Message 2 of 4 (309 Views)

Re: Tif Images take forever to load

03-30-2011 07:30 AM in reply to: acgod24

Hi acgod24,

 

I belive the issue is due to the image size. I found that things work better witl large georeferenced files if images are imported through Task Pane. (To turn it on type MAPWSPACE and ON). There you can use Data connect and connect to the image. 

 

fonts.png



Almas Suljevic
Product Support Specialist
Autodesk Global Subscription and Support
Autodesk, Inc.

Please click on "Accept as Solution" if post helped you resolve the issue.
*Expert Elite*
Murph
Posts: 1,922
Registered: ‎11-13-2006
Message 3 of 4 (303 Views)

Re: Tif Images take forever to load

03-30-2011 08:00 AM in reply to: acgod24

Use the MAPIOPTIONS command and make a few changes. (see attached)

 

Imageoptions.png

 

Second make sure the network drive is mapped to as a drive lettter, and the folder the images are in are in your support paths as one of the first in the list. Also that the network is up to speed and not timing out, then check to see if any antivirus software is scanning the images. Disable scanning them if you can.

 

 

Murph
Supportting the troops daily.
Employee
hgohel
Posts: 266
Registered: ‎05-17-2006
Message 4 of 4 (290 Views)

Re: Tif Images take forever to load

03-30-2011 10:11 AM in reply to: acgod24

Good suggestions so far.  In case Vault is in your working environment, you should also see DL15502603.

Himanshu Gohel
Autodesk, Inc

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs