AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Distinguished Contributor
SteveAdams8888
Posts: 137
Registered: ‎06-17-2010
Message 1 of 11 (2,400 Views)
Accepted Solution

Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

2400 Views, 10 Replies
06-22-2011 05:05 AM

When I label contours by "Contour Multiple", I get a line going thru my contours. I can remove this thru the Properties pallette.

 

Is there a setting somewhere to make it default to not draw a line?

Thanks,
Steve

C3d 2010 (no SP)
Win7

Active Contributor
marcross
Posts: 40
Registered: ‎06-01-2009
Message 2 of 11 (2,390 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-22-2011 06:03 AM in reply to: SteveAdams8888

Toolspace>Setting, right click on Surface>Edit feature Settings>Contour Labeling Defaults>Display Contour Label line = False

Product Support
SethHall
Posts: 723
Registered: ‎02-08-2010
Message 3 of 11 (2,389 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-22-2011 06:06 AM in reply to: SteveAdams8888

Hi Steve-

 

You can change existing labels by selecting the labels and going to the CONTOUR LABEL LINE PROPERTIES and setting the DISPLAY CONTOUR LABEL LINE to FALSE:

properties.png

 

You can also set this in the command setting by editing the AddContourLabeling DISLAY CONTOUR LABEL LINE to FALSE. This way you will never see the line when labeling:command.png

 



Seth Hall
Product Support
GCSO - CSS - FTS
Autodesk, Inc.


Being Civil
Being Civil Twitter
Being Civil Facebook







Distinguished Contributor
SteveAdams8888
Posts: 137
Registered: ‎06-17-2010
Message 4 of 11 (2,380 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-22-2011 06:48 AM in reply to: SethHall

Thanks marcross and Seth. I appreciate that!

Thanks,
Steve

C3d 2010 (no SP)
Win7

Distinguished Contributor
CrazyIvan
Posts: 324
Registered: ‎06-15-2007
Message 5 of 11 (1,437 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-17-2013 01:18 PM in reply to: SteveAdams8888

I do not see this option in Civil3D 2010.  Is it located elsewhere in 2010?

*Expert Elite*
Jay_B
Posts: 2,140
Registered: ‎09-15-2010
Message 6 of 11 (1,431 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-17-2013 01:42 PM in reply to: CrazyIvan

Should be here.

 

Settings Tab of Toolspace>Rt. click on "Surface">Edit feature Settings>Contour Labeling Defaults>Display Contour Label Line = False

Jay

C3D 2014 SP2
Win 7 Professional 64 Bit
Distinguished Contributor
CrazyIvan
Posts: 324
Registered: ‎06-15-2007
Message 7 of 11 (1,428 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-17-2013 01:47 PM in reply to: Jay_B

Not on mine. See attachment.

*Expert Elite*
Jeff_M
Posts: 4,194
Registered: ‎07-22-2003
Message 8 of 11 (1,422 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-17-2013 01:51 PM in reply to: CrazyIvan

CrazyIvan, rt click on Edit Feature Settings, NOT on Edit Label Style Defaults.

Jeff_M, also a frequent Swamper
Distinguished Contributor
CrazyIvan
Posts: 324
Registered: ‎06-15-2007
Message 9 of 11 (1,417 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

06-17-2013 01:57 PM in reply to: Jeff_M

heh.  my imaginary dislexia strikes again. LOL  Thanks.

Member
twillis004
Posts: 3
Registered: ‎01-01-2014
Message 10 of 11 (737 Views)

Re: Surface Labeling: Display Contour Label Line...default to False?

01-29-2014 06:45 AM in reply to: CrazyIvan

Weird, I followed this string but when I set the Contour Label Line False , its still showing up?  What is up with that?

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs