AutoCAD Civil 3D General

Reply
Member
Posts: 3
Registered: ‎01-11-2013
Message 1 of 4 (104 Views)

Section label sets - civil 3d 2013

104 Views, 3 Replies
09-05-2013 09:48 AM

I'm trying to figure out where to control the section label sets that are attached to the section "entities" when I create multiple section views.  It seems to default to 'standard' for all entities sampled.  I have created the section label sets that I would like to use for each entity, eg. subgrade, finished grade etc., but don't know where to select it when sections are created.  I can get desired results by selecting each entity in a section view individually, but it's very tedious since I will have over a hundred sections views to show with 3 entities sampled each.  These sections were created from sample lines across multiple surfaces and not from a corridor.  It seems logical that the section label set would be tied to the section style, but I don't think it is.  The only thing the section style seems to control is the layer and a name, it's nearly useless.   Any help would be greatly appreciated!

Mentor
Posts: 222
Registered: ‎12-19-2006
Message 2 of 4 (97 Views)

Re: Section label sets - civil 3d 2013

09-05-2013 10:12 AM in reply to: jlerari11

you click on a grid line then right click with mouse. go to section view group properties.

 

this will allow you to change each sampled surface like below.

Capture1.PNG

 

You can also do this for the sampled existing grade when you create multiple views in a very similar fashion.

Capture.PNG

 

Mentor
Posts: 222
Registered: ‎12-19-2006
Message 3 of 4 (95 Views)

Re: Section label sets - civil 3d 2013

09-05-2013 10:13 AM in reply to: jlerari11

the key here is to change the section view GROUP properties. it will hold these settings for all the sections using that surface in the entire group.

Mentor
Posts: 222
Registered: ‎12-19-2006
Message 4 of 4 (88 Views)

Re: Section label sets - civil 3d 2013

09-05-2013 10:27 AM in reply to: john.mckenzie

lastly,

 

right click on section view and set the defaults this will set the default and give you one less to modify when you go to the section group modification method described above.

 

Capture2.PNG

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Welcome to the new Autodesk Community!
If this is your first visit, click here to get started and make the most of the Community. Let us know what you think of the new experience in the Community Feedback Forum.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs