AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Valued Contributor
rkmin
Posts: 76
Registered: ‎04-18-2011
Message 1 of 7 (130 Views)
Accepted Solution

Point Description gets truncated

130 Views, 6 Replies
11-28-2012 09:11 AM

In LDDT 2009, I was able to describe points like this: STK #32

 

But in Civil 3D 2013, whenever I use the # symbol, the description gets truncated.  So, using the point description above, it will show up in Civil 3D 2013 as STK rather than STK #32.

 

Is this a setting or something that I can switch on so that the I can use symbols such as # and - in my point description?

*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,473
Registered: ‎12-18-2002
Message 2 of 7 (124 Views)

Re: Point Description gets truncated

11-28-2012 09:41 AM in reply to: rkmin

Are you using Description Keys? If so, check the Format column of the description key that is not working. Try setting that to $* and see if you get the # sign.

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Valued Contributor
rkmin
Posts: 76
Registered: ‎04-18-2011
Message 3 of 7 (122 Views)

Re: Point Description gets truncated

11-28-2012 09:54 AM in reply to: tcorey

Yes, I checked the description key format and it is set to $*.

Valued Contributor
rkmin
Posts: 76
Registered: ‎04-18-2011
Message 4 of 7 (114 Views)

Re: Point Description gets truncated

11-28-2012 10:04 AM in reply to: rkmin

Is it something to do with the Point Label Style for "description" that I have to change?

*Expert Elite*
tcorey
Posts: 2,473
Registered: ‎12-18-2002
Message 5 of 7 (109 Views)

Re: Point Description gets truncated

11-28-2012 10:08 AM in reply to: rkmin

It's possible that you have Raw description being called rather than Full Description. Check the Contents of the Description component of your label style.

Tim Corey, Owner
Delta Engineering Systems
Redding, CA
Autodesk Authorized Value-Added Reseller
Valued Contributor
rkmin
Posts: 76
Registered: ‎04-18-2011
Message 6 of 7 (107 Views)

Re: Point Description gets truncated

11-28-2012 10:14 AM in reply to: tcorey

It was already set to Full Description.

Valued Contributor
rkmin
Posts: 76
Registered: ‎04-18-2011
Message 7 of 7 (105 Views)

Re: Point Description gets truncated

11-28-2012 10:18 AM in reply to: rkmin

I got it to work.  I changed it to Raw Description, reimported the points and it showed up they way I wanted to.

 

Thanks for your help.

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs