AutoCAD Civil 3D General Discussion

Reply
Active Member
jkeller
Posts: 6
Registered: ‎01-28-2005
Message 1 of 11 (995 Views)
Accepted Solution

Performance Issues attaching xrefs

995 Views, 10 Replies
07-21-2011 05:15 PM

I'm having a problmen attaching xref's in C3D 2012.  Even statring from a new fresh drawing, when I attach an xref it takes several minutes.  I see the xref appear in the drawing immediately but then C3D hangs for 5 minutes.  I applied the hotfix for xrefs that came out some time ago but that did not fix the problem.  Any suggestions?  Thanks.

Product Support
SethHall
Posts: 723
Registered: ‎02-08-2010
Message 2 of 11 (949 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

07-25-2011 11:53 AM in reply to: jkeller

Hi jkeller-

 

Try applying this performance hotfix and see if that helps: http://usa.autodesk.com/getdoc/id=DL17013122



Seth Hall
Product Support
GCSO - CSS - FTS
Autodesk, Inc.


Being Civil
Being Civil Twitter
Being Civil Facebook







Active Member
jkeller
Posts: 6
Registered: ‎01-28-2005
Message 3 of 11 (942 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

07-25-2011 12:11 PM in reply to: SethHall

I already applied the hotfix you suggest, does not fix my issue.

 

 

Product Support
SethHall
Posts: 723
Registered: ‎02-08-2010
Message 4 of 11 (940 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

07-25-2011 12:13 PM in reply to: jkeller

Clearly stated in your original post :smileysad: sorry about that... That hotfix should have resolved this issue.

 

That being said does this occur with all drawings or just a certain data set?

 

Are you pulling your data over a network? Try moving the drawings locally and test, see if performance improves.

 

Does this happen on all machines of just this one?



Seth Hall
Product Support
GCSO - CSS - FTS
Autodesk, Inc.


Being Civil
Being Civil Twitter
Being Civil Facebook







Active Member
jkeller
Posts: 6
Registered: ‎01-28-2005
Message 5 of 11 (929 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

07-25-2011 01:12 PM in reply to: SethHall

Thanks for your reply and help.  This problem occurs an all drawings, not just one data set.  I am working on files located on the computer hard-drive (not over a network).  Lastly, I have not tried on a separate machine so I will try that.  Question, could the number of layers or number of sheets (paper space tabs) have any influence on attaching xrefs.  I ask becuase this probkem did not occur until I started working with a template file with a large number of layers and PS tabs.

 

Thanks,

Jason

New Member
Jbruce1965
Posts: 2
Registered: ‎10-13-2011
Message 6 of 11 (845 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

10-13-2011 02:53 PM in reply to: jkeller

Hello,

We are using C3D 2011 and have noticed many performance issues using Xrefs.  It would be great if Autodesk would implement a button to turn off C3D features when attaching Xrefs.  This could be added to the Xref window beside the "attach" and "overlay" settings as "turn off C3D Features."  What do you think?

Employee
hgohel
Posts: 266
Registered: ‎05-17-2006
Message 7 of 11 (824 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

10-14-2011 11:29 AM in reply to: jkeller

What you're describing is something that was fixed by the AutoCAD performance hotfix that is mentioned in this thread.  Could you double-check that the hotfix is, indeed, applied on your system?  Check file versions and dates in your install directory with the version from the hotfix.  Thanks.

Himanshu Gohel
Autodesk, Inc
New Member
Jbruce1965
Posts: 2
Registered: ‎10-13-2011
Message 8 of 11 (814 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

10-14-2011 12:35 PM in reply to: jkeller

The hotfix in this link is for C3D 2012.  I am using C3D 2011 E.208.N.0 Version 3.  Is there another hotfix that I should be aware of?

 

Thank you.

Employee
hgohel
Posts: 266
Registered: ‎05-17-2006
Message 9 of 11 (789 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

10-17-2011 06:22 AM in reply to: Jbruce1965

Hi JBruce1965,

 

The performance problems you are experiencing with C3D 2011 may be something completely separate from what the OP is describing and the hotfix we're discussing for C3D 2012, so it would be best if you start a new thread with details about your situation.  Thanks.

Himanshu Gohel
Autodesk, Inc
*Expert Elite*
jmayo
Posts: 2,740
Registered: ‎11-13-2006
Message 10 of 11 (780 Views)

Re: Performance Issues attaching xrefs

10-17-2011 07:35 AM in reply to: jkeller

" Question, could the number of layers or number of sheets (paper space tabs) have any influence on attaching xrefs."

 

The test is easy. Start a new file with the acad.dwt template unedited and empty. Draw a pline in it and save it.

 

Start a new file from acad.dwt and place the file above in it as an xref. Does the issue persist?

John Mayo, PE
IDSP 2014
Win 7 64, Xeon ES165@3.2Ghz,
64 GB RAM, Quadro K4000 (x2)

You are not logged in.

Log into access your profile, ask and answer questions, share ideas and more. Haven't signed up yet? Register

Announcements
Are you familiar with the Autodesk Expert Elites? The Expert Elite program is made up of customers that help other customers by sharing knowledge and exemplifying an engaging style of collaboration. To learn more, please visit our Expert Elite website.

Need installation help?

Start with some of our most frequented solutions to get help installing your software.

Ask the Community


Civil 3D Exchange Apps

Created by the community for the community, Autodesk Exchange Apps for AutoCAD Civil 3D helps you achieve greater speed, accuracy, and automation from concept to manufacturing.

Connect with Civil 3D

Twitter

Facebook

Blogs